Diari digital d'Andorra Bondia
El TC desestima el recurs del Comú, que haurà d’indemnitzar a Sansa
El TC desestima el recurs del Comú, que haurà d’indemnitzar a Sansa

El TC desestima el recurs del Comú, que haurà d’indemnitzar a Sansa


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: G.LL..

El Tribunal Constitucional ha rebutjat l’admissió a tràmit del recurs d’empara presentat pel Comú d’Andorra la Vella contra la sentència del Tribunal Superior que obligava la corporació a indemnitzar amb poc més de 39.000 euros l’exdirector de comunicació i protocol de la corporació, Manel Sansa, per considerar que se l’havia acomiadat de forma indeguda.
Així consta en l’aute del TC publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), en què el tribunal justifica la negativa a admetre a tràmit el recurs “per la manca de contingut constitucional de les seves pretensions”, d’acord amb les disposicions de la mateixa Llei qualificada del Tribunal Constitucional.
Des del Comú s’havia presentat el recurs en considerar que s’havia produït una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció i al procés degut, així com del dret a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics, amb els requisits que determinen les lleis, i del principi d’interdicció de tota arbitrarietat dels poders públics i del principi d’igualtat.
I és que des de la corporació es defensava que Sansa, de qui es considerava “arbitrari” el nomenament, era personal de relació especial, fet que permetia poder-lo destituir “en qualsevol moment i que, en tot cas, cessava quan també ho feia el titular del càrrec que el va nomenar”.
Precisament, quant a la qüestió del nomenament del treballador, el TC diu al Comú que la seva al·legació “no és procedent” i li recorda que “el recurs d’empara no pot ser emprat per a altres finalitats que no siguin aquelles per les quals va ser creat”. Així, segueix l’aute del tribunal, “en aquesta causa, “la invocació de l’article constitucional esmentat no té relació amb l’objecte de fons del litigi que s’examina, ja que aquest rau en les modalitats relatives al cessament de la relació laboral del treballador del Comú d’Andorra la Vella i no en les modalitats del seu nomenament”.
A més, entre l’argumentació utilitzada, el TC deixa clar també que “el recurs d’empara no és una tercera via de recurs judicial i el Tribunal Constitucional no és un tribunal de tercera instància ni un tribunal de cassació”, motiu pel qual no pot fer una revisió del cas que es planteja.
El Constitucional, que recorda que no li correspon “erigir-se en una jurisdicció reguladora dels conflictes de competència entre les jurisdiccions ordinàries”, remarca també que “les normes i els criteris emprats per la sala civil del Tribunal Superior per tal de determinar la competència de la jurisdicció civil en el marc d’un contenciós laboral no són ni absurds ni irraonables”.

Decepció però acatament
Com era previsible, el pronunciament del Constitucional no ha agradat al Comú d’Andorra la Vella. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va mostrar ahir el seu descontentament amb l’aute del TC, ja que continua pensant que la corporació “té la raó”, tot i que va assegurar que s’acatarà i “es pagarà el que toca pagar”.
Així mateix, i tenint en compte el pronunciament del TC sobre el recurs del Comú, Marsol va avançar que la corporació ja no recorrerà tampoc la sentència del Tribunal Superior amb relació a l’acomiadament de la cap del gabinet jurídic, que, com en el cas de Sansa, també es va declarar improcedent.

Avinguda tarragona
Marsol va voler sortir al pas de les queixes d’alguns comerciants de l’avinguda Tarragona davant l’inici de les obres de millora, uns treballs que es van comunicar des de fa temps als principals afectats. En aquest sentit, la cònsol va recordar que les zones de càrrega i descàrrega no desapareixen sinó que “es traslladen uns metres”, i que els quatre carrils de circulació de l’avinguda es mantindran oberts mentre durin les obres de millora.

TC
desestima
recurs
Sansa
indemnitzar
Comú
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic