Diari digital d'Andorra Bondia
El TC avala el sistema d'avaluació del concurs de provisió de places.
El TC avala el sistema d'avaluació del concurs de provisió de places.

El TC rebutja el recurs de Moreno i confirma els nomenaments de Bailen i Cornella com a magistrades


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs de la batlle Maria Àngels Moreno contra el nomenament de les fiscals Carolina Bailen i Alexandra Cornella com a magistrades del Tribunal de Corts i del Tribunal Superior, respectivament, i ha aixecat la suspensió contra aquests nomenaments del Consell Superior de la Justícia dictada el febrer passat. Així consta en la sentència de l'alt tribunal recollida avui al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

El juliol del 2019 el CSJ va nomenar Bailén per al càrrec de magistrada del Tribunal de Corts amb dedicació parcial i Cornella per al càrrec de magistrada del Tribunal Superior de Justícia amb dedicació parcial, decisió a la qual la batlle Moreno, que també optava a les places, va presentar-hi un recurs. Aquest va ser rebutjat pel ple del Tribunal Superior que va considerar que "els actes impugnats eren ajustats a dret i als fins que legitimen l’activitat administrativa". El 8 de gener passat, Moreno va presentar un recurs d'empara contra les sentèncieas del Superior per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció, a un tribunal predeterminat per la llei, a un procés degut i a obtenir una decisió fonamentada en Dret, reconeguts a l’article 10 de la Constitució, així com del principi d’igualtat, reconegut a l’article 6 de la mateixa norma.

En la sentència el TC desestima les al·legacions presentades per Moreno i dona validesa al sistema d'avaluació del concurs a la vegada que aixeca la suspensió del nomenament a temps parcial de Bailen com a magistrada del Tribunal de Corts i de Cornella al Superior.

TC
rebutja
recurs
Moreno
confirma
nomenaments
Bailen
Cornella
magistrades

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte