Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de la signatura del conveni de col·laboració, ahir al matí.
Moment de la signatura del conveni de col·laboració, ahir al matí.

El transport sociosanitari arribarà al Pas de la Casa a partir de juliol


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Comú d'Encamp

“Apropar el transport sociosanitari i la Creu Roja Andorrana al Pas de la Casa”. Aquest és l’objectiu principal del conveni de col·laboració que ahir al matí van signar al Pas de la Casa el Comú d’Encamp i la Creu Roja Andorrana, segons va declarar el seu director general, Jordi Fernández. També va informar que “el conveni s’inscriu en la tasca que ja vam començar l’any passat des de la Creu Roja d’arribar a tot el país”. I prestar aquest servei al Pas era una assignatura pendent, va reconèixer Fernández, i des de fa algun temps es van iniciar les converses que han arribat fins aquesta fita entre el Comú, l’entitat i els ministeris d’Afers Socials i Joventut i Salut. 

Per la seva banda, el cònsol, Jordi Torres, va voler agrair a la Creu Roja Andorrana i al departament d’Afers Socials i Joventut del Govern d’Andorra, representat pel seu director, Joan Carles Villaverde, present a l’acte, aquesta iniciativa d’apropar i millorar els serveis sociosanitaris als ciutadans del Pas de la Casa.
L’acord estipula la cessió, per part del Comú d’Encamp, d’un espai a l’oficina de tràmits del Pas de la Casa perquè la Creu Roja Andorrana hi ubiqui un punt d’informació i d’atenció a l’usuari, que des de l’1 de juliol estarà obert els dilluns i dimecres de 8 a 15 hores durant l’estiu i de 8.30 a 16.30 hores la resta de l’any, i on s’oferiran els serveis de transport sociosanitari, la captació de voluntaris al Pas de la Casa, formacions, així com el suport als equips d’emergències en cas d’accident o de catàstrofe. 
De moment, dues persones de la mateixa Creu Roja es faran càrrec d’aquest punt d’informació. La intenció, però, és poder ampliar els dies de presència a tota la setmana. Això es farà en funció de la resposta dels usuaris, va afirmar Fernández. 
Fins ara els trasllats dins del Pas i del Pas a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell els feien els bombers. Ara, la Creu Roja Andorrana hi destinarà un vehicle exclusivament per al Pas i ampliarà la plantilla de treballadors contractats per al transport sociosanitari en dues persones fins a arribar als 11 efectius. Amb relació a això, el director de l’entitat va explicar que un dels conductors s’incorporarà l’1 de juliol i l’altre ho farà una mica més endavant. Com que ara la Creu Roja assumeix el transport sociosanitari, “els bombers es podran dedicar a tasques que els són més específiques”, va declarar Fernández.  

transport sociosanitari
arribar
Pas de la Casa
juliol
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic