Diari digital d'Andorra Bondia
El Tribunal Constitucional admet el recurs d'empara del SEP sobre les prejubilacions
El Tribunal Constitucional admet el recurs d'empara del SEP sobre les prejubilacions

El Tribunal Constitucional admet el recurs d'empara del SEP sobre les prejubilacions


Escrit per: 
Redacció/Agències

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat pel Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) contra la sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) emesa el 16 de desembre passat i contra l'aute del 2 de març passat, dictats per la mateixa sala, en relació al cas d'una docent que volia prejubilar-se amb les condicions anteriors a les que va modificar la Llei de pensions dels funcionaris el juny del 2015.

Així ho recull el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) que posa de manifest que el SEP denuncia en el recurs “una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, en el seu vessant del dret a obtenir una decisió fonamentada en Dret, reconegut a l’article 10 de la Constitució, i dels principis d’irretroactivitat de la llei i de seguretat jurídica”. En l'escrit, el sindicat demana a l'alt tribunal que “atorgui l’empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets fonamentals i dels principis esmentats, que anul·li les decisions impugnades i que retrotregui les actuacions al moment de dictar-se la sentència per tal que el Tribunal Superior de Justícia resolgui respectant els drets” dels ensenyants.

El president del SEP, David Garcia, ha manifestat que estan molt satisfets per l'admissió del recurs, ja que "teníem certs dubtes que ho acceptessin". Tot i això, Garcia ha remarcat que, com que ja es va plantejar en el seu moment, des del sindicat es considera que es tenen arguments suficients per actuar. La voluntat de l'organisme, segons ha detallat el president, és que "en cas d'obtenir una sentència favorable podríem crear jurisprudència, per evitar més denúncies".

Garcia també ha apel·lat al caràcter retroactiu del cas, a l'hora d'exposar els motius pels quals el sindicat va decidir emprendre mesures legals al respecte. El president també ha manifestat que "tots aquells anys que s'han treballat amb la legislació anterior s'haurien de meritar amb la reglamentació d'abans", ja que l'entrada de la nova llei de pensions inclou certes retallades. Garcia ha explicat que encara desconeixen com avançarà tot plegat, perquè no s'ha pogut reunir amb els advocats del sindicat.

Tribunal Constitucional
recurs
empara
SEP
prejubilacions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic