Diari digital d'Andorra Bondia
El turisme a Andorra creix a un ritme inferior que a les regions veïnes
El turisme a Andorra creix a un ritme inferior que a les regions veïnes

El turisme a Andorra creix a un ritme inferior que a les regions veïnes


Escrit per: 
Pepa Gallego

El moviment turístic augmenta arreu del món. I en alguns llocs de manera desmesurada, poc sostenible, i ja comencen a notar-se les conseqüències i les mesures per frenar-lo. Al Principat les darreres xifres estadístiques ens marquen un creixement del 7,5% de turistes el mes de juny passat, una xifra positiva però que és més baixa en comparació de l’increment que experimenten regions veïnes. En el mateix mes a Espanya els turistes van créixer l’11,6%. I si mirem en concret el cas de Catalunya, l’augment és del 9,7%. 
Si aquesta comparativa la fem amb els sis primers mesos de l’any veiem que la diferència, pel turisme estacional que encara pateix el Principat, és més gran. Així, des de principis d’any els turistes han augmentat el 4,9%, mentre que a Espanya els turistes que han entrat en els sis primers mesos han experimentat un increment, també de l’11,6%. 
En xifres absolutes, el juny passat van ser 106.868 persones les que van pernoctar almenys una nit al Principat. Les últimes xifres publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) espanyol indiquen que Espanya va rebre 8,4 milions de turistes internacionals. I en el cas de Catalunya van ser més de dos milions els visitants al mes de juny.
Espanya podria rebre durant tot aquest any un total de 84 milions de turistes (segons previsions de CaixaBank) i posar en perill així el lideratge que tradicionalment té l’altre Estat veí, França, que després dels atemptats terroristes s’ha mantingut al capdamunt de la llista de destinacions turístiques i ha patit una mínima retallada. Els Estats Units és la tercera destinació que encapçala aquest 
rànquing. 
Si es comparen les dades d’Estadística amb les de l’INE, es constata que la durada de la pernoctació al Principat al juny va ser de 2,5 nits de mitjana i a Espanya va ser de quatre a set nits.

 

turisme
Andorra
creix
ritme inferior
regions veïnes

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Si us plau, les comparacions no son equitatives! Parlem dels nostres veins quina oferta turística del conjunt de l'estat és inigualable a la nostra. S'ha de ser realista i amb mesures proporcionals

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte