Diari digital d'Andorra Bondia

El volum d’inscrits a l’FP ja és més alt que el del curs passat


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha informat que a finals de juliol el nombre de matriculats als estudis que s’imparteix al Centre de Formació Professional d’Aixovall s’elevava a 151, una xifra que supera el nombre d’alumnes del curs passat: 146.

Des de l’executiu, però, recorden que la xifra de matriculacions és provisional i que s’actualitzarà al llarg del mes de setembre.Des d’Educació manifesten que hi ha lligams “patents” entre la realitat dels diversos sectors professionals (com la demanda, la saturació i el creixement) i les oscil·lacions de la xifra de matriculacions a les formacions. Per tant, el Govern valora satisfactòriament el creixement del nombre d’alumnes, perquè “constata l’atractiu d’aquesta oferta formativa”.
La formació professional s’estructura en un cicle formatiu de dos cursos que condueix a l’obtenció del diploma d’ensenyament professional (DEP) i un cicle formatiu d’aprofundiment o especialització, d’un curs de durada, que condueix a l’obtenció del batxillerat professional.
Des de l’executiu reiteren el treball dut a terme en el darrer curs i destaquen l’aprovació del Decret de creació del diploma de batxillerat professional, amb el qual s’ha regularitzat la situació dels estudiants que havien cursat aquesta via, garantint-ne la perennitat. També remarquen les negociacions començades perquè els títols de formació professional expedits al Principat siguin reconeguts a l’estranger, tant per continuar els estudis com per exercir la professió.
A més, el Decret de regulació de l’accés als ensenyaments estatals de bàtxelor garanteix transitòriament l’accés directe a aquests estudis universitaris als diplomats de batxillerat fins al curs 2011-2012 i ara es prepara una prova específica per a aquest accés en el futur.

Número de vots: 4
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic