Diari digital d'Andorra Bondia
Un edifici d’apartaments turístics.
Un edifici d’apartaments turístics.

Els apartaments porten a la justícia el termini per adaptar-se a la norma


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT) ha portat a la justícia la nova normativa que regula els apartaments. En concret, la demanda presentada per l’entitat, i que ja ha estat admesa per la Batllia, ha estat formulada contra la modificació del Reglament de funcionament del registre d’habitatge d’ús turístic i d’empreses de gestió d’habitatges d’ús turístic, que preveu una ampliació del termini perquè aquest tipus d’allotjaments s’adaptin als nous requisits.
Segons fonts properes a les empreses gestores d’apartaments turístics, durant el mes de maig i juny, el Govern ha fet un gran volum d’inspeccions als establiments del sector i “moltíssimes” d’aquestes han tingut un resultat desfavorable. Els apartaments consideren que les denegacions han estat motivades per qüestions de poca rellevància (estan relacionades amb aspectes com les lliteres, les cabines o els matalassos, per exemple). Cal recordar que l’executiu fa una primera inspecció de la qual se’n desprèn un informe. En el cas que aquest sigui desfavorable, l’apartament disposa d’un mes per fer les adequacions necessàries i tot seguit es realitza una segona inspecció. Si no s’ha dut  terme tot el que es recollia en l’expedient, el Govern no li concedeix la llicència i es veu obligat a tancar. Tot i que les fonts consultades no van poder determinar el nombre d’inspeccions desfavorables, sí que van assegurar que es tracta de la majoria. L’AEAT està en espera de reunir-se amb la nova ministra, Verònica Canals, per tractar sobre aquesta qüestió, i la intenció que té amb relació a la legislació que regula els apartaments turístics. La intenció de l’entitat és disposar de més temps per adaptar-se.
Amb la modificació del Reglament de funcionament del registre d’habitatges d’ús turístic i d’empreses de gestió d’habitatges d’ús turístic, aprovat pel Govern el mes de gener, es va concedir més temps als apartaments moblats per a vacances per adaptar-se als nous requisits dels HUT, i per ajustar el termini de les inspeccions. Així, amb el canvi, disposaven de tres mesos més per acabar les obres. Aquest nou termini finalitza el 31 de juliol d’aquest any.

apartaments
justícia
porten
termini
adaptar-se
Norma
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic