Diari digital d'Andorra Bondia
Un autònom en plena realització del seu treball.
Un autònom en plena realització del seu treball.

Els autònoms denuncien que estan exclosos de l’ajut per cuidar els fills


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Facundo Santana

Ho consideren un exemple de discriminació més. Els treballadors per compte propi no poden accedir al permís retribuït per tenir cura dels fills a càrrec, una de les mesures que formen part del paquet impulsat pel Govern per fer front a l’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2. Aquest fet ha motivat les crítiques del col·lectiu, que denuncia no estar en igualtat de condicions que la resta de treballadors.

Així doncs, el reglament regulador d’aquest ajut estableix com a requisit per poder-se’n beneficiar que les persones sol·licitants siguin treballadores assalariades; que s’hagin absentat del lloc de treball per tenir cura dels fills i filles a càrrec menors de catorze anys o amb una discapacitat; que treballin en un sector d’activitat que no hagi estat objecte de suspensió per l’emergència sanitària causada pel coronavirus; i que acreditin que els dos progenitors es troben en la mateixa circumstància, o bé que siguin famílies monoparentals, i que cap dels membres de la parella té familiars fins al segon grau de consanguinitat o d’afinitat, excepte els avis, que pugui tenir cura dels infants.

S’ha donat el cas que un dels progenitors és treballador per compte propi mentre que l’altre és una persona assalariada. El fet que un dels membres de la parella sigui autònom és motiu de denegació de l’ajut. És davant d’aquesta realitat que els treballadors per compte propi han criticat que “això vol dir que no tenim els mateixos drets que la resta de treballadors”. I per tot plegat conclouen que “estem discriminats en les ajudes per la nostra condició laboral”.

 

 

 

autònoms
treballadors per compte propi
ajut
menors a càrrec
Comentaris: 2

Comentaris

A Andorra no tots els ciutadans som iguals, n'hi ha alguns que tenim menys drets que la resta
Bona tarda Aplaudeixo totes les mesures de Govern i la seva posada en marxa menys aquesta. Definició d'autònom: Els autònoms, no som més que uns assalariats més que hem creat una empresa. Parlem d'assalariats? Aquí estem però amb una notable diferència: molts messos cobrem menys que els nostres benvolguts assalariats, amb molta més càrrega de dedicació i responsabilitat. Espero que Govern rectifiqui i corretgeixi aquesta patinada. Gracies Signat: un autonom

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic