Diari digital d'Andorra Bondia
Vista del centre comercial Punt de Trobada.
Vista del centre comercial Punt de Trobada.

Els Cachafeiro paguen 7,2 milions d’indemnització del Punt de Trobada


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana

La família Cachafeiro ha fet efectiu el pagament de la indemnització per ocupació indeguda que fixava la sentència judicial confirmada fa uns dies pel Tribunal Constitucional, després d’un llarg litigi als tribunals amb la família propietària dels terrenys, els Mallol. En total, 7,2 milions.

El contracte d’arrendament del Punt de Trobada va finalitzar el 2015 i no es va arribar a renovar perquè les dues parts no havien arribat a un acord. La indemnització per ocupació indeguda fixada per la justícia, que computa des del gener del 2016 fins a la sentència del Tribunal Superior del desembre de l’any passat ascendia a uns 6 milions d’euros. Segons va recordar l’advocat de la família calia pagar 1.166.000 euros corresponents al 2016 i a partir del 2017 més de 141.000 euros per cada mes d’ocupació. Fins a l’actualitat, doncs, els 7,2 milions.

Per cobrir aquest import, s’han pagat més de 5,8 milions (inclouen els 141.000 euros del juny) als quals caldrà sumar els més d’1,3 milions que els gestors del Punt de Trobada tenien dipositats a la Batllia en concepte de lloguers antics. “Amb aquests diners es satisfà la indemnització per ocupació indeguda fins al juny”, va detallar Jordana, que va remarcar que fins que no s’abandoni l’espai, els Cachafeiro seguiran pagant cada mes els 141.000 euros que corresponen.

L’últim escull que quedarà per complir en relació amb la sentència serà la presentació del pla de desallotjament. Els explotadors del centre comercial ja havien començat a treballar-hi al febrer, però quan el TC va admetre a tràmit el recurs d’empara que van presentar i va aturar el procés de desnonament, la feina va quedar a mitges. En reprendre’s els terminis processals, cal complir amb el requeriment. Jordana va assegurar que encara no està definida la data que posarà el punt final a la història de l’establiment, però va reiterar que ha de ser “viable”, i que s’ha de fer “de manera organitzada i pas a pas”. L’advocat de la família Cachafeiro, a més, va recordar que amb el confinament i el tancament de la frontera, el procés per poder vendre tots els estocs segurament serà més llarg del que s’hauria previst al febrer. Igualment, va deixar clar que amb els diners obtinguts de les vendes de tots aquests productes es “pagaran els proveïdors i les indemnitzacions pels acomiadaments dels treballadors”.

Cachafeiro
indemnització
Punt de Trobada

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

I ara què serà? Un aaaaaaltre Carrefour més, igual que el de costat de casa? Ja no farà gràcia anar a passar un dia del cap de setmana per comprar menjars i objectes "diferents".

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte