Diari digital d'Andorra Bondia

Els càmpings acaben un estiu irregular en què no han arribat al cent per cent


Escrit per: 
M. F.

Els càmpings han tancat l’estiu amb una ocupació força irregular. Així, tots els establiments consultats coincideixen que en general el mes de juliol va ser força fluix i que a l’agost es va recuperar una mica.

La sensació respecte a aquest mes és força dispar, ja que mentre que uns asseguren que ha estat bo, en la línia d’ocupació de l’any passat, d’altres assenyalen que s’ha notat molt l’efecte de la crisi. En tot cas, però, la majoria manifesten que no han arribat al cent per cent d’ocupació.
D’aquesta manera, alguns dels establiments exposen que han aconseguit les xifres de l’any passat, però han notat que el client reserva a darrera hora i que les estades són més curtes. A més a més, alguns assenyalen que el fet que no hagi fet gaire bo ha provocat que l’ocupació hagi estat lleugerament inferior i han lamentat que el bon temps hagi arribat tot just quan la gent havia de marxar.
Fins i tot als establiments en què l’estiu ha estat més positiu no s’ha arribat a penjar el cartell de complet. Algun dels càmpings ha assenyalat el fet que els turistes espanyols han davallat i, en canvi, els francesos s’han mantingut, cosa que ha fet que s’equilibrés l’ocupació.
Des dels càmpings manifesten que seria molt interessant que es fes més promoció d’aquest tipus de turisme i alguns recorden fins i tot que durant molts anys no s’ha fet cap tipus de difusió de l’oferta de càmpings que hi ha al país. Coincideixen, també, que seria interessant que anessin tots a l’una i fins i tot assenyalen la possibilitat d’integrar-se en una de les associacions hoteleres que ja hi ha, en aquest cas la Unió Hotelera (UH), per mirar de tenir una sola veu.
Una altra de les qüestions que valoren és l’adequació que estan fent algunes corporacions comunals dels aparcaments perquè les autocaravanes hi puguin anar, entre altres coses, per buidar dipòsits. En aquest sentit consideren, en general, que no ha de suposar una competència per a ells, ja que destaquen que les persones que fan servir aquest tipus de servei ja no van a un càmping de manera habitual.
Entre les reivindicacions que assenyalen des del sector hi ha la necessitat de regular el càmping salvatge i també que s’habiliti més espais per a l’estacionament de les caravanes, ja que moltes vegades els arriben queixes de clients que han volgut estacionar a les parròquies centrals per anar a fer compres i s’han trobat amb moltes dificultats.
Finalment, una dada que cal assenyalar, i que posen en relleu en més d’un establiment consultat, és que cada vegada han constatat un interès més gran dels clients per la natura i les excursions.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic