Diari digital d'Andorra Bondia
Els centres que ofereixen prestacions hauran d’estar autoritzats i acreditats
Els centres que ofereixen prestacions hauran d’estar autoritzats i acreditats

Els centres que ofereixen prestacions hauran d’estar autoritzats i acreditats


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: SFGA/J.A.V.

Els establiments que ofereixen prestacions de serveis socials i sociosanitaris (com poden ser el centre d’acolliment d’infants o els geriàtrics) hauran d’obtenir una autorització administrativa per poder estar en funcionament. A més, la vuitantena de centres que hi ha avui també hauran d’estar acreditats, un pas que ara es fixa com a obligatori amb l’aprovació del decret que regula les prestacions tècniques i tecnològiques de serveis socials i sociosanitaris, i de la cartera de serveis.

El text també regula els requisits de modificació i tancament d’aquests serveis i el tancament per sanció administrativa, i es crea el Registre Nacional de Serveis Socials i Sociosanitaris (on s’inscriuen les persones i centres acreditats). A més, es fixa que els convenis entre el ministeri i les entitats que presten aquests serveis s’hauran de renegociar i es preveu que al cap d’un any ja es pugui tenir l’autorització administrativa per funcionar (en el cas que calgui fer adaptacions es disposarà de dos anys), al mateix temps que es fixa la titulació que ha de tenir el personal que hi treballa. El text també estableix les condicions que han de tenir els edificis en què estan ubicats aquests establiments i les condicions funcionals (els fulls de reclamació, les pòlisses d’assegurances i les tarifes de preus, entre d’altres). El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que el reglament s’ha fet de forma participativa i va avançar que alguns establiments hauran de fer modificacions.

Per altra banda, el Govern també va aprovar el reglament regulador de la distribució competencial, la participació, la planificació, la inspecció i el finançament en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris. Aquest text recull que cada quatre anys caldrà aprovar un pla de serveis socials i sociosanitaris, que caldrà actualitzar cada any. El pla haurà de detallar les prioritats per als propers quatre anys. A més a més es detalla el finançament dels serveis socials i sociosanitaris i s’estableix que en tres mesos caldrà fixar un preu públic de totes les prestacions tècniques i tecnològiques. Quant als preus dels serveis que ofereixen els comuns (per exemple les guarderies), s’hauran de fixar de forma concertada en el marc de la Comissió Nacional de Benestar Social. “Primer el Govern farà el que li pertoca i després plantejarà als comuns unificar els preus públics”, va dir Espot. En el reglament també es regula el sistema integral d’informació, que inclou un observatori que reculli dades demogràfiques, sociològiques i de recursos, i un sistema d’informació interministerial. Pel que fa al seguiment, control i la inspecció social i sociosanitària, el text preveu enquestes d’opinió prop dels beneficiaris dels serveis socials, auditories i la creació del servei d’Inspecció Social i Sociosanitària. 

 

La bici elèctrica no podrà superar els 0,50 € la primera mitja hora

El Govern va acordar ahir el plec de bases i la licitació de la concessió del servei de bicicleta elèctrica compartida. La modalitat del concurs és ordinària i d’àmbit nacional i la data límit de presentació de les ofertes és el 12 de juliol. Aquest estableix que les tarifes aplicables per a aquest servei hauran d’estar aprovades pel Govern i no podran superar en cap cas el cost de 0,50 euros per la fracció de temps corresponent a la primera mitja hora d’ús ni els 80 euros anyals en concepte d’abonament. 

Els treballs que s’estipulen al plec de bases inclouen el subministrament i el manteniment de bicicletes elèctriques, la instal·lació i el manteniment de les bases d’aparcament i càrrega de bicicletes, el subministrament i el manteniment del sistema informàtic de gestió i la instal·lació de dispositius de comunicació amb els usuaris. 

 

Adjudicat de nou a Crèdit Andorrà el pla de pensions

El Govern va aprovar adjudicar de nou (i després que un dels licitadors interposés un recurs) l’entitat dipositària així com l’entitat gestora del pla de pensions de la funció pública a Crèdit Andorrà SA i Crèdit Assegurances SAU. L’adjudicació s’ha dut a terme, un cop més, d’acord amb l’informe previ i vinculant de la comissió de seguiment del pla de pensions de la funció pública, tal com estipula la Llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública del 2014. L’adjudicació s’ha fet mitjançant concurs públic internacional i concurs públic nacional. 

 

serveis
socials
sociosanitaris
Número de vots: 136
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic