Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta del Consell de col·legis, Sophie Bellocq.
La presidenta del Consell de col·legis, Sophie Bellocq.

Els col·legis voten si accepten el nou text de professions titulades


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Els diferents col·legis professionals reunits en el Consell de col·legis estan acordant a nivell intern si accepten la modificació de la Llei de professions titulades duta a terme pel Govern aquest estiu amb els canvis pactats amb aquest col·lectiu o bé si no hi estan d’acord. El termini de votació finalitza avui mateix i amb els resultats es podrà adoptar una “postura definitiva” respecte del text, tal i com va explicar la presidenta del Consell de col·legis, Sophie Bellocq. Es tracta de “veure si ho acceptem i si ens convé”, va dir.

Bellocq va reiterar que la modificació es va fer “per la porta del darrere” i va indicar que canviar el text amb una disposició addicional “no és la fórmula”. Així va remarcar que “no deixa de ser una cosa molt greu”. Bellocq va recordar que la modificació els va xocar des del primer moment ja que, a banda que la forma legal per fer-ho no és la correcta, els canvis permetrien que persones que no tenen una diplomatura “normal” puguin exercir, amb els riscos que això suposa. També va indicar que a França, per exemple, el Govern pot autoritzar professionals que no tenen una titulació oficial però amb unes condicions (fer una estada d’un cert temps o bé formacions addicionals). En el cas d’Andorra, però, això no està previst tot i que la llei recull que el Govern podria proposar unes condicions. Per la presidenta del Consell de col·legis això és massa discrecional. Al mateix temps, Bellocq va acceptar que el reconeixement de títols es pot millorar però va advertir que això no té res a veure amb la modificació de la Llei de professions titulades que es vol impulsar. 
Bellocq va remarcar que els col·legis professionals mai s’han “tancat en banda” i que la voluntat ha estat esgotar totes les vies de diàleg abans de prendre qualsevol decisió. En les converses amb l’executiu es va plantejar que els col·legis puguin intervenir en el procés d’autorització d’un professional liberal.

llei de professions titulades
professions titulades
consell de col·legis
Sophie Bellocq
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic