Diari digital d'Andorra Bondia
Els carrers de la zona comercial de Riberaygua i travesseres.
Els carrers de la zona comercial de Riberaygua i travesseres.

Els comerciants de Riberaygua reclamen més neteja i il·luminació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

“Paguem una milionada i volem més serveis.” Així de contundent es va expressar la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet. Reclamen, per davant de tot, més neteja i millores en la il·luminació. Sobretot tenint en compte que és una de les zones d’Andorra la Vella que acull més residents i negocis, i per tant de les quals s’obté un volum importat d’impostos. Pascuet precisa que a Riberaygua i les travesseres hi tenen la seu 750 empreses, de les quals entre 180 i 200 són comerços. A més, hi viuen 3.900 habitants. Amb aquestes xifres, i calculant que pel cap baix cada negoci té dos empleats, la presidenta de l’entitat conclou que és el barri de la capital en què viu i hi treballa més gent.

Per tot plegat, els comerciants exigeixen que “si embrutem més cal que netegin més”. D’aquesta manera, la primera reivindicació dels empresaris és millorar la neteja. “Cal més pressupost” en aquesta matèria, remarquen. En segon terme, l’associació exposa la necessitat de millorar la il·luminació de les travesseres (consideren que Riberaygua ja té llum suficient). El fet és que les dues mancances estan relacionades i es retroalimenten, segons Pascuet. En aquest sentit, explica que aprofitant la foscor, alguns vianants incívics deixen que els gossos orinin a la via, amb la brutícia que això comporta. A banda d’aquestes actuacions, l’entitat que aplega els comerciants posa en relleu la necessitat de millorar la senyalització a l’entrada del barri i treballar per establir més sinergies amb la zona comercial per excel·lència d’Andorra la Vella, i també del país al costat de Vivand, que és l’avinguda Meritxell. Aquesta és una vella reclamació, juntament amb la millora de l’entrada de Riberaygua des de l’avinguda Meritxell. Sobre aquesta qüestió, els botiguers estan ara a l’expectativa de les obres d’embelliment que el Comú està fent als entorns de l’antiga parcel·la on s’ubicava l’agència comercials d’Andorra Telecom i la caserna de bombers. Amb tot, segueixen demanant una millora en el projecte executat en aquest indret per Andorra Telecom. Pascuet va reiterar que “la decoració no convida a entrar” al barri, i apunta la necessitat de tenir “alguna icona” que afavoreixi la circulació de vianants entre Riberaygua i Travesseres i l’avinguda Meritxell.
Totes aquestes qüestions es traslladaran a la cònsol major d’Andorra la Vella en una reunió que esperen tenir aviat. És per això que es mostren en espera que el pròxim projecte impulsat des de l’Administració sigui per a Riberaygua. I és que, tal com recorda Pascuet, el pla estratègic de turisme de compres preveu que la “taca creixi” a partir de l’eix comercial central. Això vol dir que, un cop realitzada una gran inversió a l’avinguda Meritxell, cal destinar tots els esforços a Riberaygua. “Ha de ser el segon barri després de Meritxell”, declara.
L’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres també es va mostrar favorable al soterrament del trànsit a la zona de la Rotonda. L’entitat, a més, està pendent de la finalització de les obres d’adequació de la parcel·la de l’antiga caserna de bombers per poder-hi organitzar activitats, tenint en compte que avui hi ha una mancança d’espais.

Ambientació floral durant el mes de maig

Els carrers de Riberaygua i Travesseres es vestiran de primavera durant tot aquest mes de maig per convertir-se en el barri de les flors. Els comerciants del barri, conjuntament amb el Comú d’Andorra la Vella, impulsen aquesta acció de dinamització comercial per donar la benvinguda a la primavera. Hi haurà ambientacions florals tant als comerços com als carrers, on també es podran veure tant maniquins dissenyats per a l’ocasió com decoracions amb flors de gran format amb la voluntat de recrear un espai únic que convida els ciutadans a passejar-s’hi i fer-s’hi fotos. Aquesta no és la primera vegada que la zona comercial impulsa l’acció de dinamització. L’any passat, precisament, el barri de les flors va comptar amb diverses actuacions musicals, tallers i instal·lacions artístiques.

comerciants
Riberaygua
reclamen
neteja
il·luminació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic