Diari digital d'Andorra Bondia
Els comerciants del mercat del Poblet de Nadal van fer poc calaix
Els comerciants del mercat del Poblet de Nadal van fer poc calaix

Els comerciants del mercat del Poblet de Nadal van fer poc calaix


Escrit per: 
M.S.C ./ FOTO: J.G.

Els comerciants enquestats pel BonDia que van ser presents al mercat del Poblet de Nadal coin­cideixen a afirmar que la seva presència a la plaça del Poble d’Andorra la Vella va ser més per una qüestió de màrqueting que no pas per fer negoci. Amb alguns matisos, tots assenyalen que les vendes van ser molt fluixes i la majoria apunta que  haurà de valorar si torna a participar en l’esdeveniment l’any que ve.

El propietari d’un establiment de productes gastronòmics que prefereix restar en l’anonimat va afirmar que, tot i que ja no preveien tenir un volum gaire elevat de caixa, la realitat va ser que “hi havia molta gent però de comprar, res”. Un balanç de la participació en el mercat, doncs, “dolent” encara que considera que “cal tenir una mica de paciència”. Qüestionat sobre si té resultat ser present en aquesta acció, el comerciant remarca que “si la gent gasta és bo per a tothom, però si hi passeja però no gasta és dolent”. Per això de cara a l’any que ve valorarà “si val la pena” ser-hi, ja que cal pagar les hores de la persona contractada per atendre els clients a la plaça del Poble. El que està clar és que aquest any “no ens ha sortit a compte”. L’empresari oferia als clients pernils, formatges i begudes alcohòliques.

El propietari de la Botiga del Te i president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, Víctor Martín, exposa que tractant-se de l’edició zero el mercat “va estar molt bé”. Així, va indicar que hi va haver dies millors que d’altres i moments de més afluència i d’altres de més tranquils, i es mostra satisfet d’haver-hi participat. Martín va deixar clar, però, que tractant-se del primer any no es pot pretendre anar-hi a guanyar diners i va afegir que del que es tractava era “de fer acte de presència i donar-te a conèixer”. Per tot plegat va destacar que “val la pena ser-hi” i es va mostrar a l’espera de les millores que es preveuen impulsar de cara a l’any que ve. D’aquestes va esmentar-ne alguna, com ara la distribució, i algunes podrien passar per fer una zona de restauració al mig del mercat envoltada per les botigues i per ubicar la pista de gel en un extrem de la plaça del Poble, cosa que faria que els visitants interaccionessin més amb el mercat. Martín va destacar que gràcies al Poblet de Nadal l’afluència al centre històric va créixer.

Poca diversitat en l’oferta

El propietari de l’Espiga d’Or, Manel Pons, destaca que fins a Nadal les vendes al mercat van ser bones però a partir d’aquesta data “van ser molt fluixes”. Tot i que es va mostrar satisfet del resultat, va exposar que un dels problemes és que hi havia massa estands amb la mateixa oferta, un fet que provoca que es compri en un establiment però no al del costat. De cara a la propera edició, Pons va exposar que valoraran l’oferta que hi hagi al voltant. “Aquest any ha estat una mica improvisat, ràpid. Potser si haguéssim sabut el que teníem al costat hauríem canviat”, va dir. Un problema afegit és haver de tenir una persona fixa al mercat durant tants dies. “És complicat”, va dir.

Un establiment de productes de decoració, per la seva banda, afirma que la presència al mercat no va ser positiva ja que “les vendes van ser molt poques”. A això s’hi afegeix el fet d’haver de tenir una persona fixa al mercat i de destinar empleats a portar els articles fins a la plaça del Poble, a més de la instal·lació del sistema informàtic per a les vendes, que fa que “el retorn sigui mínim”. Per això des d’aquest comerç s’indica que “ho vam fer més per màrqueting que per vendes”. Aquest establiment va remarcar que l’afluència no ha estat la desitjada, ja que principalment s’hi han desplaçat visitants del país. De cara a l’any que ve preveuen valorar si hi tornen a participar. Tot i així, indiquen que “si no hi ha un canvi significatiu”, vista la situació “de moment no n’hi ha gaires ganes”. 

 

 

Andorra
Nadal
andorra la vella
poblet
mercat
comerç
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic