Diari digital d'Andorra Bondia
L’Automòbil Club d’Andorra va presentar les accions de la campanya ‘Missió Zero Accidents’ als cinemes Illa Carlemany.
L’Automòbil Club d’Andorra va presentar les accions de la campanya ‘Missió Zero Accidents’ als cinemes Illa Carlemany.

Els comuns unificaran el disseny dels passos de vianants a finals d’any


Escrit per: 
P.G. / Foto: ACA

A finals d’any es preveu presentar a la taula nacional de mobilitat el reglament que regularà un disseny únic dels passos de vianants de tot el país.  Segons va informar ahir el cap de Mobilitat, Jaume Bonell,  el 95% dels passos de vianants del Principat “corresponen als comuns” i cada parròquia té un disseny propi. El que vol fer aquest reglament és homogeneïtzar aquests passos perquè tots tinguin el mateix tipus de “pintura que permeti una major adherència, veure quins han d’estar semaforitzats, i els que no, afegir-los una senyalització vertical que avui no tenen”, va comentar Bonell. L’objectiu: “donar més seguretat als vianants però també als conductors, perquè com menys pintura i de major qualitat, més adherència tindrem”, va concretar el cap de Mobilitiat. 

El disseny que s’està estudiant serà similar “als de fora d’Andorra, on s’eliminen les pastilles que coneixem habitualment per uns uns tacs que generen unes zones més àmplies per passar els vianants i que tenen una major adherència”. Bonell es va permetre fer broma dels versos pintats en alguns passos de vianants de la capital, i va remarcar que “cal treballar a fons i bé per adaptar aquestes senyalitzacions a una seguretat viària que tots volem”. 
Aquesta és una de les accions que es van presentar ahir en la campanya Missió Zero Accidents que porta endavant l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i el Govern. Tal com va dir l’alma mater de la campanya, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, es tracta de la “primera campanya de tots els mitjans amb un espot contudent perquè traspassi aquesta consciència de prudència”.  I és que per primer cop s’han unit l’ACA, el Govern, els comuns, la policia, la ITV i la Federació Andorrana de Motociclisme (FMA) per conscienciar sobre la seguretat viària.Tal com ja va anunciar l’ACA aquesta campanya durarà tres anys i el primer va destinat a les motos i les bicicletes. Ahir es va presentar l’espot publicitari que vol despertar les consciències i la prudència dels conductors de motocicletes amb el missatge: Conduir una moto, no és un joc de nens. 

Verona a Teritori Ciclista
La campanya Andorra Territori Ciclista també s’afegeix aquest any a Missió Zero Accidents. Enguany una sèrie d’espots publicitaris fomentaran la convivència a la xarxa viària de bicicletes vianants i altres vehicles. Els protagonistes de la segona edició de Territori Ciclista són el ciclista professional del Team Movistar i resident Carlos Verona, la representant d’Andorra als Jocs Olímpics de Trasplants en ciclisme, Mari Martínez, també hi seran Albert Pujol, alumne de l’escola de ciclisme de l’Agrupació Ciclista Andorrana, Dídac Fernández com a ciclista amateur experimentat, i Lerie Fraissenet, usuària de Cicland. 
L’FMA oferirà als alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes xerrades per informar de la importància dels cascos i altres proteccions, de com circular en moto i dels seus riscos. La policia continuarà amb les campanyes per reduir la sinistralitat com la que està portant actualment sobre les condicions tècniques i administratives o la que engegarà a l’agost per detectar imprudències en els motoristes. La ITV oferirà explicacions al detall de tots els elements de les motos quan passin la inspecció. Es preveuen 2.300 revisions en aquesta campanya. 
Finalment, l’ACA oferirà cursos específics de conducció segura per conscienciar de la prudència a sobre d’una moto i per donar confiança i percepció del risc al motorista. 
Segons va explicar Sasplugas, aquestes accions volen que la conscienciació del motorista duri els posteriors anys, on s’afegiran altres accions destinades als conductors de vehicles i també de vianants. “Els que hagin format part d’aquestes accions, no les oblidaran”, va dir.

comuns
unificar
disseny
passos de vianants
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic