Diari digital d'Andorra Bondia
L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí torna a plantejar la petició d’incrementar el preu de l’hora.
L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí torna a plantejar la petició d’incrementar el preu de l’hora.

Els contractes dels monitors seran similars als de l’última temporada


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Els contractes dels monitors d’esquí per aquesta temporada recolliran unes condicions iguals o molt similars a les de l’any passat. Així ho van traslladar els directors de les estacions o directors de les escoles d’esquí d’EMAP, Saetde i Ensisa a l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) en les reunions mantingudes per analitzar com es planteja aquest hivern. El president de l’entitat, Carles Iriarte, va remarcar que ara analitzaran els contractes per poder plantejar qualsevol dubte a les empreses. En tot cas va recordar que la temporada 2017-2018 ja van posar de manifest que aquests no eren del seu grat i van reiterar la necessitat d’arribar a un conveni col·lectiu perquè les condicions laborals s’adeqüin a la tasca que desenvolupen aquests professionals.
En la reunió amb els responsables de les estacions, l’AAME també va tornar a plantejar la petició d’un increment del preu de l’hora, fixant el mínim base en 21,50 euros. El fet és que amb els nous contractes, algunes escoles van aplicar augments de sou però l’associació indica que continuen sent insuficients. També exposen que les hores establertes al contracte són excessives pel salari que perceben. La seva proposta és passar de les 160 hores actuals a les 100 o 105 hores. A banda, consideren que el monitor hauria de cobrar el mateix per la primera hora que per la setantena. En realitat això no és així. Posant per exemple una estació en què el preu de l’hora és de 20,90 euros, els monitors ingressen per les primeres hores de treball 8,50 euros l’hora i a partir d’un moment concret ja comencen a obtenir els 20,90 euros l’hora.
L’AAME va assenyalar que l’any passat el van considerar “de traspàs” i és per aquest motiu que, tot i les queixes, no van dur a terme cap acció. Transcorregut aquest període, l’associació professional afirma que aquesta temporada 2018-2019 vetllarà pel compliment dels contractes i actuarà davant de qualsevol queixa. Iriarte va assegurar que la majoria de situacions es resolen parlant amb l’escola i es va mostrar a l’espera de no haver d’arribar a portar cap cas a Inspecció de Treball. “Nosaltres tenim molt bona voluntat però no som rucs”, va declarar i va insistir que fa deu anys que demanen millores en les condicions laborals, un fet que els va portar a denunciar les estacions per incompliments de la llei.
Per altra banda, l’AAME va demanar a les estacions que prioritzin els monitors d’esquí del país per assegurar que aquesta sigui una professió de futur al Principat.

Sense notícies del conveni col·lectiu tot i que els camps de neu diuen ser-hi favorables

La necessitat d’assolir un conveni col·lectiu que permeti adequar les especificitats dels professionals de les pistes a la llei és un objectiu compartit per les estacions d’esquí, l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) i l’Associació de Professionals de l’Esquí i Disciplines Associades (Apeda). Amb tot, ni s’han iniciat les negociacions ni hi ha notícies que es puguin començar en breu. 
Per l’AAME, l’opció “més desitjable” seria un conveni entre aquesta entitat, l’Apeda, Naturlàndia, Canaro i Ski Andorra (que aplega EMAP, Sencoa, Saetde i Ensisa). Tot i així, hi ha estacions que aposten per un conveni col·lectiu d’empresa. Des de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí es va posar en relleu que “per a un conveni d’estació ens hi trobaran” però va advertir que després en demanaran un d’específic per als monitors, ja que les condicions de la seva feina són diferents de la resta del personal dels camps de neu.

contractes
monitors
similars
temporada
esquí
aame
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic