Diari digital d'Andorra Bondia
Els edificis amb més del 75% d’apartaments seran d’ús turístic allotjament turístics
Els edificis amb més del 75% d’apartaments seran d’ús turístic allotjament turístics

Els edificis amb més del 75% d’apartaments seran d’ús turístic


Escrit per: 
M.S.C.

El projecte de llei de modificació de la llei d’allotjament turístic posa límit al nombre d’apartaments moblats per a vacances que hi ha en un mateix edifici. Així, si més del 75% de la superfície d’un immoble està destinada a aquesta activitat caldrà que tota la resta també ho estigui. Això comportarà que sigui necessari canviar l’ús residencial d’aquesta edificació per l’ús hoteler. A més, en el document es recull que per destinar un pis a apartament moblat per a vacances caldrà el vistiplau de la comunitat de propietaris, una mesura encaminada a solucionar un problema que hi ha actualment, ja que hi ha casos en què els veïns no comparteixen que algunes parts es destinin a aquesta activitat.
De fet, la modificació dissenyada pel Govern preveu un canvi en la nomenclatura dels apartaments moblats per a vacances, és a dir els apartaments, estudis, cases adossades, cases i xalets que es lloguen amb finalitat turística (en queden exclosos els apartaments d’allotjament turístic agrupats en edificis). Aquests es passaran a anomenar habitatges d’ús turístic i es podran classificar entre una i quatre estrelles. Hauran d’estar inscrits en un registre i en el cas que un propietari tingui tres o més habitatges d’ús turístic es considerarà  activitat econòmica i caldrà que estigui inscrita al Registre de Comerç com a empresa gestora d’habitatges d’ús turístic. En el cas de tenir fins a dos habitatges, els propietaris només hauran de tributar com a persona física. 
Segons van explicar les fonts consultades, la llei resultant de la modificació (tot i que el text està subjecte a canvis a través de les esmenes que hi puguin presentar els grups parlamentaris del Consell General) serà força general. Serà amb el desplegament reglamentari posterior que s’aniran concretant els diferents aspectes, com ara la classificació hotelera. En total, d’aquest text en penjaran uns vint reglaments.
Altres fonts van indicar que el que fa la modificació és actualitzar una llei que havia quedat molt desfasada, incloent-hi els apartaments moblats per a vacances. Tots aquests canvis haurien de permetre, van indicar, que tots els actors treballin en igualtat de condicions. Cal recordar que els apartaments moblats per a vacances representen més de 9.000 llits.
En principi, la previsió amb què treballa l’executiu és entrar la modificació de la llei a tràmit parlamentari al mes de maig.

llei
ajotment turístic
turisme
apartaments
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic