Diari digital d'Andorra Bondia

Els encampadans es queden sense subvenció per al forfet de Grandvalira


Escrit per: 
Redacció


El dubte sobre la subvenció dels forfets de temporada es va desvelar ahir a la tarda en el consell de comú d’Encamp, en què per majoria es va aprovar la mesura anticrisi de suprimir aquesta ajuda per potenciar altres actuacions més necessàries.

 Miquel Alís, el cònsol major, va indicar que aquesta mesura és “provisional” i que respon a la necessitat d’optimitzar recursos per disminuir les despeses de funcionament i de personal del Comú. De fet, la mesura del forfet forma part d’un paquet de quatre accions en què se suprimeixen els lots de Nadal per a tot el funcionariat, així com els sopars, tant per al personal com per als dirigents comunals.
Val a dir que amb totes aquestes mesures la corporació estalviarà l’any vinent un total de 200.000 euros, que invertirà en la potenciació de les subvencions socials, seguint l’acord que es va adoptar entre els cònsols d’homogeneïtzar aquests tipus d’ajudes.
Tornant a la qüestió del forfet, Alís va indicar que la ciutadania ha d’entendre la postura de la corporació i va recordar que el Comú ja fa molts esforços per l’esquí “subvencionant l’escola d’esquí i pagant les despeses del Funicamp”, inversions que pugen fins a més de 3,5 milions d’euros a l’any.
De la seva banda, l’oposició, tal com va avançar el BONDIA, es va mostrar contrària a la mesura i va demanar a la corporació que equiparés la situació “a la del Comú de Canillo, que subvenciona amb 60 euros” el passi de temporada de Grandvalira. Alís, en aquest sentit, es va mostrar taxatiu i va indicar que a la gent que compra el forfet “no li ve de 60 euros”, mentre que hi ha urgències més importants per cobrir a la parròquia.

Cessió del projecte de la residència al nou Govern

Un dels punts destacats de què es va parlar ahir en la sessió ordinària del Comú d’Encamp va ser el de residència per a la gent gran. Aquest projecte, que està actualment aturat per diversos fronts oberts a la Batllia, el va oferir el cònsol major, Miquel Alís, al nou Govern de Jaume Bartumeu, perquè siguin ells qui el desenvolupin. Donat que, per qüestions de volumetria, només es podria desenvolupar si es catalo­gués d’interès nacional i que aquesta catalogació només la pot fer el Govern, el cònsol va oferir aquest projecte a l’executiu perquè, “en cas de necessitat”, el tiri endavant. Aquesta proposta la va fer en ferm Alís ara fa unes setmanes, en una reunió que va mantenir amb el cap del Govern i alguns ministres.

Els auditors de la Batllia estimen en 11 milions d’euros els danys i perjudicis a pagar per Concòrdia

Una sessió de comú encampadana sense que es porti a col·lació, encara que sigui per algun raconet, el nom de Saetde, és molt improbable, i bona prova d’aquest fet és que en la sessió d’ahir es va tornar a parlar de la societat i de la Batllia. En aquesta ocasió, Miquel Alís, el cònsol major d’Encamp, va parlar d’un informe de la Batllia encarregat a uns auditors destinat a conèixer l’import que hauria de pagar Saetde al Comú per danys, perjudicis i manca d’ingressos, en el sempitern afer de Concòrdia. Segons va explicar el cònsol, el 2004 la majoria comunal va intentar tirar endavant l’explotació de la zona de Concòrdia amb la intenció de crear una nova zona d’esquí. Saetde va aconseguir bloquejar aquesta operació al·legant que no tenia els drets d’explotació.
Ara, cinc anys més tard i amb el cas a la Batllia, els auditors estimen que Saetde hauria de pagar, en cas que la sentència resolgués en favor de la corporació, entre 10,7 i 11,8 milions. Mentre que Alís va trobar lògica la suma, l’oposició la va titllar de desmesurada i fàcilment reprovable. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte