Diari digital d'Andorra Bondia
Els establiments retiren de la venda totes les ampolles d’Aigua d’Arinsal
Els establiments retiren de la venda totes les ampolles d’Aigua d’Arinsal

Els establiments retiren de la venda totes les ampolles d’Aigua d’Arinsal


Escrit per: 
M.S.C. / Agències

Els comerços van procedir ahir a retirar de la venda les ampolles d’Aigua d’Arinsal. Alguns ja feia dies que havien pres la decisió mentre que d’altres van esperar conèixer les analítiques encarregades pel ministeri de Salut. Des del Centre Comercial Andorrà, el cap de secció Manuel Liñares va explicar que aquest establiment va retirar de la venda tots els productes que tenia d’Aigua Arinsal  fa quinze dies, quan va rebre una alerta sanitària d’Espanya. Liñares va indicar que l’empresa tenia una comanda important, tenint en compte que actualment estaven fent una campanya d’oferta. Tot i així, el distribuïdor ja els ha informat que els abonarà tots els lots. El centre comercial també ha de respondre als clients que s’hi han adreçat per retornar algunes ampolles que tenien a casa. En aquests casos s’opta per canviar-la per altres marques. El comerç no havia rebut fins ahir cap alerta del ministeri de Salut del Principat.
Tampoc Pyrénées ja no tenia a la venda l’Aigua d’Arinsal. El director de la Unitat de Compres d’Alimentació de Pyrénées, Damià Obach, va exposar que divendres, veient que les notícies no eren clarificadores i que el risc era evident, van procedir a retirar-la provisionalment. Obach va afirmar que tenien poc estoc, ja que se subministrava molt freqüentment, i que l’impacte per l’establiment no serà gaire important ja que disposen d’altres marques. 
El sotsdirector d’Andorra 2000, Alberto Dosantos, va recordar que l’anunci els va arribar dimecres cap a dos quarts de set de la tarda i que “immediatament” van retirar de les estanteries tots els productes d’aquesta empresa que tenien. Dosantos va detallar que els palets d’aigua retirada estan esperant al magatzem que vinguin a recollir-los. En aquest sentit, el sotsdirector de la gran superfície va explicar que “s’estan fent les gestions habituals d’una retirada de producte, només sap greu que sigui l’aigua d’aquí, del país”. Dosantos també va assegurar que no creu “que hi hagi cap problema en la devolució econòmica”.
Si bé ahir a la majoria de comerços no s’hi va presentar un gran nombre de clients per tornar les ampolles que tenien a casa, sí que va ser un dia complicat a l’empresa distribuïdora. Així, des de Cavand es va remarcar que el matí va ser un caos ja que tots els clients van trucar per fer la devolució. Segons van indicar, el procediment que se segueix per fer-ho passa per anar a recollir els estocs i abonar-los per una altra marca. Ahir no es va poder quantificar la quantitat d’ampolles d’aigua que hi ha distribuïdes en diferents comerços, empreses i despatxos del Principat ni el perjudici que aquest afer pot tenir per aquesta empresa.
El Govern va informar dimecres a la tarda que les analítiques havien confirmat que hi havia norovirus en pràcticament totes les mostres preses a la línia embotelladora de la planta d’Arinsal i a la font d’on es capta. Per aquest motiu, l’executiu va ordenar la retirada de tots els productes envasats amb aquesta aigua i va recomanar que qui en tingui a casa no en begui.

Eden estudia emprendre accions legals després de conèixer les anàlisis del ministeri de Salut

Eden Espanya, l’empresa distribuïdora d’Aigua d’Arinsal al país veí, està valorant emprendre accions legals quan finalitzi la investigació. L’empresa va expressar ahir la seva consternació pels resultats fets públics pel Govern d’Andorra. 
En aquest sentit van indicar que abans de començar la relació comercial amb el proveïdor van facilitar-los totes les autoritzacions legals, tant de la font com de les instal·lacions, que acreditaven que podien dur a terme l’activitat d’envasament d’aigua mineral natural. A més exposen que abans de distribuir els lots afectats van rebre del del proveïdor la certificació de conformitat amb la normativa vigent de tots dos. Eden va remarcar que aquesta era la primera vegada que treballava amb Aigües del Pirineu i que els únics lots d’aigua embotellada que els van subministrar ja han estat retirats del mercat. L’empresa també va interrompre les relacions comercials quan va tenir coneixement de l’incident. La companyia ha habilitat el correu info.legal@aguaeden.es per les consultes que vulguin fer els clients, als quals s’ha tornat a demanar disculpes. Eden va remarcar que fa 16 anys que distribueix aigua envasada a Espanya sense cap incident.

 

Aigua
Arinsal
gastroenteritis
Andorra
eden
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic