Diari digital d'Andorra Bondia
El treball del pla contra les drogodependències es farà de manera transversal.
El treball del pla contra les drogodependències es farà de manera transversal.

Els Fills d’Andorra, en espera que el Govern els contacti ben aviat


Escrit per: 
M. P. A. /M. P. / Foto: BonDia

Tot i que ahir a primera hora de la tarda encara no els havien contactat des del Govern, l’associació Els Fills d’Andorra està a l’espera que ho facin aviat. Així ho va manifestar la seva presidenta, Marcia Monteiro, qui va afirmar que la seva associació té “tot el suport” del Govern i, en especial, d’Afers Socials i del cap de Govern, Xavier Espot, “molt sensible” a aquesta problemàtica.

Precisament ahir al matí el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va reiterar que des del Govern s’ha anunciat la voluntat de donar impuls al programa nacional contra les drogodependències, com ja ho va fer dilluns passat el ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, Víctor Filloy. Un impuls que serà “més transversal” i comptarà amb la participació d’Afers Socials, Interior, Educació i Salut. Segons Rossell ja s’hi està treballant i ahir a la tarda hi va haver una reunió “i a partir d’aquí veurem conclusions i iniciatives a dur a terme”, va dir.
Marcia Monteiro va insistir que són l’única associació registrada al país dedicada a donar visibilitat i suport a les famílies i als joves que pateixen trastorns de conducta i drogaddiccions i convida a les persones que es troben en aquestes situacions que “surtin de l’armari” i formin part de l’entitat. “Som una associació i tenim un munt de socis”, diu; i acompanyen entre quinze i vint famílies. A més, compten amb personal tècnic qualificat per fer-ho. I ella dona l’escalf humà, ja que ha viscut en primera persona el que suposa tenir un fill amb aquests trastorns, va explicar.
La presidenta demana que hi hagi més recursos per donar suport i acompanyar tant als joves que es troben en aquesta situació com a les famílies, però afirma que el Govern “fa el que pot”. En aquest sentit, assenyala que el 2021 “ja tindrem el centre ben muntat i amb professionals especialitzats”. “Estem molt ben encaminats”, va afegir. Monteiro va dir que el procés per arribar que es faci aquest centre ha estat “lent” i va proposar l’alternativa que mentre no sigui una realitat els joves que s’han de desintoxicar es podrien enviar a un centre privat que hi ha a la Massana
Ara bé, considera que s’hauria de treballar més el tema de la prevenció de les drogodependències amb campanyes de sensibilització adreçades a infants i joves.
També va assenyalar que fan falta més efectius policials, perquè “només n’hi ha quatre, el cap i tres agents més i no donen abast”. I és que segons, Monteiro, els llocs principals on els joves es reuneixen i consumeixen són ben coneguts i identificats i s’ha parlat sobre aquesta qüestió amb les autoritats. És per això, que creu que “hi hauria d’haver més vigilància policial” i la figura de l’educador social al carrer”, tant per fer un seguiment dels joves com de les seves famílies. Un acompanyament que també l’haurien de tenir els joves quan surten de la presó.

Fills d’Andorra
espera
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte