Diari digital d'Andorra Bondia
Els participants en la xerrada ahir sobre el càncer infantil.
Els participants en la xerrada ahir sobre el càncer infantil.

Els hàbits de consum, factor clau en l’aparició del càncer infantil


Escrit per: 
Agències

“El càncer infantil no es pot evitar si els adults no canvien els seus hàbits de consum.” Amb aquest missatge clar i contundent la doctora, excap d’oncologia pediàtrica de l’hospital Sant Pau i presidenta de la Fundació Enriqueta Villavecchia, Núria Pardo, es va presentar ahir a la conferència celebrada al Centre de Congressos d’Andorra la Vella sota el nom Càncer en la infància, què es pot fer per evitar-ho?, organitzada per la Fundació Jacqueline Pradère i en col·laboració amb l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca). Per la seva part, Josep Saravia, president d’Assandca, va reafirmar que “el càncer infantil és la primera causa de mort per malaltia durant l’etapa infantil en els països desenvolupats”.

En aquest sentit, l’objectiu de la conferència va ser conèixer els signes i els diferents símptomes que alerten de la presència de la malaltia i conscienciar a la societat que el càncer infantil està present en la societat andorrana. D’altra banda, Joan Torner, president de la Fundació d’Amics Joan Petit Nens amb Càncer, va recalcar la importància d’acompanyar no només el malalt durant tot el tractament, sinó també als seus familiars, emfatitzant que “els familiars pateixen igual o més”.

Saravia va explicar que els nens que pateixen càncer al Principat d’Andorra, així com els adults que els acompanyen, s’han de desplaçar a Barcelona per tal de rebre els tractaments necessaris. Aquest fet l’ha portat a reconèixer que actualment no disposen de les eines necessàries per pressionar el Govern per crear un mòdul de radioteràpia al Principat, ja que, tal com va indicar, “es necessiten 300 casos nous a l’any per justificar-lo”. Tanmateix, el president d’Assandca es va mostrar obert a rebre, escoltar i intentar ajudar qualsevol família afectada que necessiti fer els tràmits per aquesta malaltia, i a banda, va voler fer especial èmfasi en el fet que “seguirem lluitant per apropar els mètodes de tractament a Andorra”.

hàbits
consum
factor
clau
càncer
infantil

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte