Diari digital d'Andorra Bondia
Els dos pisos reservats per a Afers Socials fa un parell de mesos que estan habitats.
Els dos pisos reservats per a Afers Socials fa un parell de mesos que estan habitats.

Els inquilins de la Casa Aristot Mora entraran als pisos a partir de febrer


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Les persones adjudicatàries dels 20 pisos de protecció pública de la Casa Aristot Mora començaran a viure-hi a principis de febrer. Així ho va anunciar el director de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla. També va confirmar que l’entitat social que s’ocuparà de l’acompanyament d’aquestes persones seguint el programa Primer la Llar serà la Creu Roja Andorrana, l’única que es va presentar al concurs i que compleix amb les condicions requerides del plec de bases. Serà dimecres vinent quan aquesta adjudicació sortirà publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Josep Maria Pla va voler recordar que aquests pisos de protecció pública “no són només habitatges”, sinó que hi ha també un programa de suport social a les persones adjudicatàries que es troben en situacions personals “tot sovint difícils”. D’aquí la importància del suport d’una entitat social que els ha d’ajudar a tirar endavant i potser fins i tot arribar a la situació idònia de no haver de necessitar aquest suport.

Segons el director de l’Institut de l’Habitatge, cal tenir en compte dos elements importants a l’hora de portar a terme aquest projecte. D’una banda, el proveïment de l’habitatge “per donar una seguretat i tranquil·litat a les persones”; i de l’altra, un compromís per part dels futurs inquilins “a treballar amb aquest suport per millorar la seva situació personal i social”.

Així, doncs, un cop assignats els habitatges, una adjudicació que va ser publicada al BOPA la setmana passada, ara es començaran a fer les entrevistes individualitzades “per arribar a una sèrie de pactes sobre en què consisteix el suport social i la seva participació i el seu esforç”, va posar en relleu Pla. Es tracta d’uns compromisos “evolutius”, va puntualitzar, perquè en la mesura que la situació de la persona millori i consolidi alguns aspectes al seu favor es va pactant quina serà la següent meta a assolir. “És un procés”, va subratllar. Un cop s’arribi a aquests acords, els llogaters signaran el contracte de lloguer. 

En total, els pisos de la Casa Aristot Mora són un total de 22. En relació amb això, cal tenir en compte que dos d’aquests habitatges els té reservats Afers Socials per reubicar persones o famílies que ho necessitin amb caràcter d’urgència. “Això és independent del procés d’adjudicació de la resta de pisos”, va puntualitzar Pla.

La Creu Roja Andorrana ja prepara des de fa dos mesos el seu aterratge als pisos de protecció pública. De fet, ha estat cercant els perfils assistencials necessaris per poder portar a terme aquest projecte d’acompanyament per tenir-ho tot a punt quan es faci efectiva l’adjudicació oficial. L’entitat, a més, es va desplaçar a Barcelona per conèixer de primera mà com es porta a terme el servei Primer la Llar.

inquilins
Casa Aristot Mora
pisos
febrer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic