Diari digital d'Andorra Bondia
Monitors i guies del grup escolta amb l’aleshores alcalde, Albert Batalla, davant l’espai que ara anirà a terra.
Monitors i guies del grup escolta amb l’aleshores alcalde, Albert Batalla, davant l’espai que ara anirà a terra.

Els joves del CAU, en lluita per un espai digne, adequat i permanent


Escrit per: 
Alba Doral / Foto: Ràdio Seu

Continuen en lluita. Els joves monitors responsables del CAU,  el grup urgellenc del moviment escolta, reclamen un espai en condicions. I permanent. Es van presentar davant el ple de l’Ajuntament de la Seu per exposar públicament i davant els regidors la seva situació, i presenten un nou prec al consistori. “El fet és que el 4 de juny s’acaba el CAU i no sabem on anirem l’any que ve”, manifesten. Per aquest motiu, es concentraran aquell mateix dia, dissabte vinent, davant de l’Ajuntament, per exposar el seu punt de visitar i exigir un local en condicions. I la solució ofertada des del consistori, un espai buit a l’Albert Vives? El consideren vàlid només com a sortida provisional. Pensar que allò pugui ser una ubicació definitiva “és no saber ben bé què és el moviment escolta”, puntualitzen, “que no és només fer activitats dissabte” sinó, sense anar més lluny, conservar tot el seu material. “Pots pensar que amb una sala ja fas, i no”. 

“Com a entitat, ens trobem confoses perquè després d’anys de reunir-nos amb la regidoria de Joventut i Educació i l’alcaldia, per vetllar pel millor per al CAU de la Seu, sentim que tota la feina i els avenços fets fins a aquest moment de cara al futur queden en va”, indiquen al prec presentat perquè consti en acta al pròxim ple (la passada intervenció no va quedar registrada, ni  va ser transmesa al públic que seguia el ple per YouTube). “Com a joves actives a la ciutat i responsables de l’entitat ens sentim decebudes”, continuen, per considerar que “després d’aquestes trobades i d’expressar la nostra voluntat per millorar les condicions amb les quals ens van cedir el local fa sis anys, i que encara no són aptes per a  infants i joves, ens hauria agradat rebre aquesta informació de primera mà, per tenir una projecció de futur realista”. 

Sis anys al local actual
Els responsables del grup escolta expliquen que “després de sis anys d’activitat, ens estimem el nostre local actual, ja que no és només un lloc físic, sinó que ha estat l’espai on com a entitat i com a persones hem crescut plegades”. Precisament per això, puntualitzen, i perquè “tenim ganes de construir plegats, Ajuntament i entitat, per vetllar pels nostres infants, joves i famílies”, demanen “quins seran els següents passos com a Ajuntament perquè puguem mantenir el CAU de la Seu obert i sentir que es valora la nostra tasca dins la ciutat”.

La proposta d’ocupar l’antiga escola-llar de l’Albert Vives “la veiem com una opció temporal, perquè no és accessible i perquè no s’adequa a la idea de CAU, que ha d’estar fora d’una escola i s’hi ha de poder pernoctar”, indiquen els monitors al BonDia.  “Parlant amb les famílies, vam decidir acceptar-ho, però com a solució temporal”. Però continuen en marxa perquè “pensem que necessitem un local definitiu” i en condicions millors que les actuals, “perquè on érem fins ara tampoc no era idoni”. 

 

cau
Espai
digne
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic