Diari digital d'Andorra Bondia
La duana espanyola, per on podran circular des d'aquesta mitjanit no només fronterers, sanitaris i transportistes, sinó també els viatgers que es desplacin al metge o per motius humanitars.
La duana espanyola, per on podran circular des d'aquesta mitjanit no només fronterers, sanitaris i transportistes, sinó també els viatgers que es desplacin al metge o per motius humanitars.

Els motius mèdics eximiran els viatgers a Espanya de quarantena


Escrit per: 
Redacció / Foto:Facundo Santana

També en quedaran exempts en cas de força major i els que hi siguin en trànsit.

Els viatgers procedents d’Andorra que es desplacin a territori espanyol per motius mèdics, per causa de necessitat de força major o que hi siguin en trànsit no hauran d’observar la quarantena a què obliga la resta de viatgers a partir d’aquesta mitjanit, en compliment de l’ordre ministerial dictada dimarts per l’executiu de Pedro Sánchez i que tindrà vigència mentre duri l’estat d’alarma al país veí. De moment, fins al 25 de maig, però Sánchez ja ha avançat que té la intenció de demanar-ne una nova pròrroga, que es podria allargar un altre mes. Aquestes tres excepcions s’afegeixen a les que ja s’havien previst en la primera declaració de l’estat d’alarma a Espanya, el 14 de març, i que l’ordre ministerial mantenia: treballadors fronterers, professionals sanitaris i transportistes de mercaderies també podran circular lliurement pel territori espanyol sense l’obligació d’haver de fer la quarantena

Aquests són els termes que els governs d’Andorra i d’Espanya van acordar ahir a la tarda, sota el benentès que durant l’estada al territori espanyol els viatgers procedents d’Andorra hauran d’“extremar” les mesures preventives, “en particular l’ús de mascareta”. Un cop hagin resolt el motiu pel qual s’han traslladat –insisteix el comunicat fet públic ahir pel Govern– “podran retornar a Andorra sense haver de fer el confinament de catorze dies”. L’excepció inclou també el trànsit per Espanya, per exemple el desplaçament fins a l’aeroport sense pernoctació, que tampoc no requereix l’aplicació de la quarantena. Les consultes sobre l’abast d’aquestes excepcions es poden adreçar al telèfon 188.

Culminen així amb èxit les gestions que l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, ja havia avançat ahir que s’estaven fent davant del govern espanyol. Segons ell, el cribratge massiu era un argument que podia tenir cert pes en la decisió del govern de Sánchez. Malament, segur que no ha vingut.

Andorra
quarantena
excepció
coronavirus
Covid-19
Ros
frontera
Duana
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic