Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la xerrada impartida pel farmacèutic Carles Pérez sobre l'ús racional dels medicaments.
Un moment de la xerrada impartida pel farmacèutic Carles Pérez sobre l'ús racional dels medicaments.

Els padrins aprenen com fer un ús racional dels medicaments, abans, durant i després del seu consum


Escrit per: 
Agències

El farmacèutic Carles Pérez ha ofert aquest dijous a la tarda una xerrada als padrins d'Ordino per ensenyar com fer un ús racional dels medicaments. En el marc del cicle 'Xerrades per a la gent gran', ha parlat de la seva utilització tant abans d'adquirir-los, com durant i també després, pel que fa al seu procés d'eliminació. Pérez, davant una vintena de padrins, ha alertat sobretot del mal ús que una part de la població fa dels antibiòtics, i que està comportant que alguns bacteris s'hi tornin resistents. "És un dels grans problemes sanitaris" mundials, ha afirmat.

Una vintena de padrins d'Ordino han assistit aquest dijous a la tarda a la xerrada que ha ofert el farmacèutic de la parròquia, Carles Pérez, sobre com fer un ús racional dels medicaments. Pérez ha afrontat la xerrada des de tres vessants: l'ús dels medicaments abans, durant i després del seu consum.

Pel que fa a abans, ha exposat la importància de com s'adquireixen els fàrmacs, que ha de ser per prescripció mèdica i no per recomanació, per exemple, d'un veí. Pel que fa al durant, ha remarcat que cal fer-ne "un ús correcte" i ha informat sobre què passa quan ens oblidem de prendre alguna dosis, o en prenem de més. Ha alertat que no totes les respostes estan a internet.

Finalment, i en relació a un cop la persona ja s'ha pres el medicament en les dosis que toca, Pérez ha donat informació sobre com s'han de manipular i on s'han de llençar les pastilles o producte que ha sobrat.

El farmacèutic ha manifestat que, al seu parer, a Andorra la població "controla bastant" el consum dels medicaments i, en línies generals, no n'abusa. Als països veïns la problemàtica és més gran perquè una part de la seva població no els paga o paga poc, i "perden valor econòmic".

D'altra banda, i pel que fa als riscos de consumir antibiòtics quan no toca i de manera incorrecta, ha assegurat que és "un dels grans problemes sanitaris" mundials. Per a la pròpia persona, perquè "és una substància activa que ens pot fer mal", i també pel que fa a la comunitat. Si no es prenen bé els antibiòtics els bacteris generen unes resistències i acaben perdent el seu efecte, fet que obliga a que cada vegada caldrà anar a buscar "antibiòtics més forts", ha explicat. Pérez ha estat convidat dins del cicle 'Xerrades per a la gent gran'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte