Diari digital d'Andorra Bondia
Els patinets, nou actiu a la circulació
Els patinets, nou actiu a la circulació

Els patinets, nou actiu a la circulació


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

¿Per on i com han de circular els patinets? ¿I les bicicletes? ¿Sabeu com van els cotxes elèctrics? Aquestes preguntes seran contestades en la nova edició dels cursos d’educació viària que des de l’any 2000 s’imparteixen als centres escolars dels tres sistemes educatius, en què prenen part més de 4.000 infants per ser bons conductors i ciutadans cívics en qüestions de circulació. Així ho va acordar ahir la comissió de seguiment del Programa d’educació viària, que aglutina diverses institucions, les quals “tenen l’objectiu de disminuir els riscos associats a la mobilitat”, va explicar el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover. La introducció de nous ginys en la mobilitat com el patinet, però també una nova formació perquè els agents de circulació puguin tenir més eines pedagògiques per impartir els cursos, són les novetats principals del proper curs d’educació viària. 
El curs passat, 4.500 alumnes d’entre 4 i 16 anys dels tres sistemes van participar en les classes d’educació viària, amb tretze activitats diferents. 
El curs de capacitació dirigit a una trentena d’agents de circulació de totes les parròquies que participen en l’educació viària s’impartirà entre setembre i octubre i durarà 30 hores. En aquesta formació es pretén “donar més eines pedagògiques als agents per poder adaptar-se al públic, que és molt variat, des dels 4 anys fins als 16”, va explicar el ministre d’Educació. A més dels agents de circulació també hi prenen part alguns agents de policia que ofereixen classes i tallers als centres 
escolars. 
L’oferta és diversa. Per als més petits, tallers a les aules i als parcs infantils de trànsit; per als més grans, xerrades de prevenció d’accidents de trànsit a càrrec del servei de Policia. Altres activitats del programa són els recorreguts amb visita al Centre Nacional del Trànsit i el Viari Show, protagonitzat pel grup de teatre de les cases pairals de la parròquia d’Andorra la Vella.
El Programa d’educació viària és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Govern, els set comuns i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA).
És difícil, com va reconèixer el mateix ministre, saber l’èxit del curs pel que fa a prevenció. “No sabem el nombre d’accidents que ens hem estalviat des del 2000 fins ara, però sí que sabem que ens n’hem estalviat”, va manifestar Jover. 
En la formació, i amb la incorporació d’uns nous actors en la mobilitat com són els patinets, es vol donar guies de conductes responsables i veure alternatives. 

educació viària
Èric Joves
ministeri d'Educació
Circulació
Número de vots: 115
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic