Diari digital d'Andorra Bondia
Els ministres Eric Jover i Josep Maria Rossell durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d’ahir.
Els ministres Eric Jover i Josep Maria Rossell durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d’ahir.

Els policies cobraran entre 50 i 175 euros més en primes d’especialitat


Escrit per: 
Meritxell Prat / FOTO: SFGA

Entre 50 i 175 euros. Aquests seran els imports que percebran pràcticament tots els membres del cos de policia en concepte de complement salarial d’especialitat. Així s’estipula en el reglament que va aprovar ahir el consell de ministres a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. Segons va explicar, l’entrada en vigor s’ha previst d’aquí a dos mesos i se’n beneficiaran pràcticament tots els agents, exceptuant la direcció i els administratius.

Tal com va recordar, es tracta d’una reivindicació llargament demanada pels sindicats del cos i que estava previst de dur-la a terme des de feia molts anys. Rossell va defensar que el desenvolupament del reglament “ens permetrà més professionalització i  garantir un compliment adequat de les seves funcions”.
El reglament consta de 7 articles, dues disposicions transitòries i una de final. Segons va detallar el ministre de Justícia i Interior, s’han previst cinc nivells d’especialitats (bàsic, mitjà, alt, superior i de funcions de responsabilitat) i per a cada nivell s’ha previst un complement salarial que oscil·la entre els 50 i els 175 euros en funció de cada nivell. Com que s’ha previst que l’entrada en vigor de la normativa sigui en un període de dos mesos, serà a partir del febrer quan els agents veuran incrementada la nòmina. Una acció que comportarà un cost per a les arques públiques d’uns 300.000 euros.
D’altra banda, en una de les disposicions transitòries s’ha previst que l’executiu té l’obligació d’aprovar un reglament de formació en un termini d’un any que s’adequarà a les categories marcades i que buscarà una major especialització. Amb tot, va detallar que no s’ha previst que el fet de fer les formacions corresponents comporti un recàlcul dels complements previstos. Ara bé, en funció de les repercussions de les formacions i del temps que cada agent porti fent la feina, sí que considera que “ens permetrà objectivar més i veure si els complements que s’han establert són els més adequats o no”.
Rossell va assegurar que per fixar les primes s’ha utilitzat un criteri de proporcionalitat i que s’han anat baixant a mesura que incrementava el grau d’especialitat, explicant, per exemple, que en cas del nivell 5, s’ha rebaixat molt més de les pretensions inicials que hi havia.
El ministre va admetre, no obstant això, que “podria arribar a semblar” que s’ha optat per la via d’implantar un cafè per a tots, si bé ell no ho comparteix, ja que pràcticament tots els agents del cos se’n beneficiaran. I és que a excepció dels membres de la direcció i dels administratius, la resta rebran prima. És més, va fer evident que fins i tot un agent ras, només pel fet de patrullar, rebrà el complement. Així i tot, també va remarcar que el reglament ha tingut “una acceptació pràcticament unànime” dins el cos, incloent-hi el consell de la policia.

Auxiliars
D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar el reglament de particularitats i funcions dels policies auxiliars. Durant el 2020 es convocaran cinc places per a aquesta categoria. Es tracta de persones “que poden donar suport en tasques exemptes de risc”, no són considerats agents de l’autoritat i poden ser cridats fora de l’horari laboral en situacions d’urgència.

 

El retorn de l’IPC per als interins es farà via esmena al pressupost

El consell de ministres va acordar ahir impulsar una reforma del pressupost 2020, via esmena, per tal de poder aplicar una correcció retroactiva a l’eliminació de l’augment de l’IPC del 2011-2012 al personal interí de l’administració. Una situació que havia aixecat les queixes de sindicats com el Sipaag i el SEP. El ministre portaveu, Eric Jover, va deixar clar que es tractava d’una decisió “política”.
“El Govern ha aprovat promoure i donar trasllat als grups que donen suport a l’executiu una proposta d’esmena per corregir aquests IPC”, va exposar. Com que la mesura és retroactiva, els afectats recuperaran el salari des del moment de la signatura del nou contracte que els lliga amb l’Administració. El ministre va indicar que la mesura afectarà 140 treballadors i que l’import que percebran serà de 70 euros més.
Des del Govern es va remarcar que en cap cas es volia afectar el personal interí, que tot i tenir un nou contracte ja havia treballat a l’Administració amb anterioritat i per això s’ha optat per corregir “les disfuncions” aparegudes.

 

Aprovat el conveni per fer la rotonda del Punt de Trobada

La rotonda que tant han reclamat des del Punt de Trobada ja és una mica més a prop de ser una realitat. Ahir, el consell de ministres va aprovar el conveni per poder-la construir a l’altura  de la Borda Sabaté. L’acord entre el Govern, el Comú de Sant Julià i els privats preveu que aquests darrers cedeixin de forma gratuïta i a perpetuïtat els terrenys on es farà l’obra, mentre que els costos els assumirà l’executiu. Aquest 2019 ja hi ha una partida per tirar endavant la redacció del projecte.
També es va donar llum verd a un conveni entre el Govern, el Comú de la Massana i els privats implicats per fer l’eixample de la CG5 entre Erts i Arinsal. Aquest hivern ja es faran treballs provisionals per donar més seguretat.

 

 

policia
interins
Punt de Trobada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic