Diari digital d'Andorra Bondia
Òscar Fernández és el president del Col·legi de Psicòlegs.
Òscar Fernández és el president del Col·legi de Psicòlegs.

Els psicòlegs reclamen que els partits apostin per la seva inclusió a la CASS


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

Per molt que han insistit, per molt que han cedit, per molt treball fet, el Col·legi de Psicòlegs ha tirat la tovallola, ha desistit de trucar a la porta del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, “perquè no hem obtingut cap resposta”, va explicar el president del col·lectiu, Òscar Fernández. Els psicòlegs reivindiquen la seva  inclusió a la cartera de serveis, i malgrat considerar que ho havien tingut molt a prop no ho han aconseguit. Tot i això, els psicòlegs no llançaran a la paperera tot el treball  i estudis fets sobre l’impacte d’aquesta inclusió a la Seguretat Social i ja s’han reunit amb diversos grups polítics i ho faran amb tots perquè formi part dels seus programes electorals, i seguiran treballant perquè el pròxim Govern així ho integri. Ja ho han fet amb algun d’ells i tenen programada una sèrie de reunions amb els que falten. “Ens han dit que la nostra proposta és raonable, però volem que ho formalitzin i formi part dels programes electorals”, va comentar Fernández.

El Col·legi s’ha sentit frustrat amb el Govern de DA, perquè “malgrat que havíem vist predisposició per part del Govern, finalment no hi ha hagut voluntat política”, va lamentar Fernández. El representant dels psicòlegs considera que el col·lectiu està “decebut amb els polítics perquè ens han fet sentir com una pilota, fent-nos anar d’un lloc a un altre, ha estat frustrant”, va remarcar. 
 El president dels psicòlegs va manifestar que el col·lectiu apostarà per continuar negociant els màxims de la inclusió de l’especialitat a la Seguretat Social amb el pròxim Govern que surti de les eleccions d’abril. El darrer moviment del col·lectiu professional va ser proposar al ministeri de Salut la integració, primer dels serveis psicològics per a infants i adolescents, “però era un pas previ per a la inclusió dels serveis per a tota la població”, va dir Fernández. Els psicòlegs no han tingut cap resposta, ni formal ni informal, i critiquen aquesta desatenció. 
D’altra banda, des del Col·legi es treballa amb tot un seguit de formacions per als especialistes. “Tenim programats cursos i també conferències per als pròxims mesos”, va comentar Fernández, que va especificar que també s’està estudiant la formació en matèria de tractament als maltractadors en l’àmbit domèstic. 
L’actual junta del Col·legi de Psicòlegs té mandat fins al pròxim mes de juliol. 

psicòlegs
cartera de serveis
eleccions generals
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic