Diari digital d'Andorra Bondia
El Centre de Tractament de Residus ha intensificat la feina durant la crisi de la Covid-19.
El Centre de Tractament de Residus ha intensificat la feina durant la crisi de la Covid-19.

Els residus sanitaris s’han doblat a causa de l’emergència sanitària


Escrit per: 
Agències / Foto: Facundo Santana

Els residus sanitaris rebuts els mesos de març i abril al Centre de Tractament Tèrmic de Residus (CTR) va créixer un 125% en comparació amb el mateix període de l’any passat, segons la Comissió d’Informació i Vigilància, que es va reunir ahir a la tarda de manera telemàtica per fer el balanç del funcionament del CTR entre els mesos de novembre del 2019 i l’abril 2020 i presentar els resultats del pla de vigilància al voltant de la instal·lació de l’any 2019.

Si entre març i abril del 2019 el CTR va rebre 10,4 tones de residus sanitaris, enguany se n’han tractat 23,42. Val a dir que segueixen un circuit específic dins la planta de valorització, de tal manera que els treballadors no poden entrar en contacte directe amb el residu, fet que erradica els riscos que se’n podrien derivar.

D’acord amb el  Decret de mesures excepcionals, el CTR va gestionar entre el 19 de març i el 4 de maig 168 tones d’envasos i 209,6 tones de paper i cartró. Aquesta gestió excepcional i temporal, va ser motivada per la impossibilitat de recepció dels residus de paper i cartró i d’envasos provinents de les recollides selectives als centres de triatge de residus autoritzats, on la tecnologia no permetia la preparació d’aquests residus per a la seva valorització sense risc de propagació del coronavirus. D’altra banda, la comissió va ser informada de la posada en marxa, el 28 de gener, del circuit de cogeneració de venda de calor. Des d’aleshores i fins a principis d’abril s’han produït 332,32 MWh d’energia tèrmica.

Finalment, també es van presentar els resultats del pla de vigilància en l’àmbit de les aigües, de la qualitat de l’aire i dels farratges per l’any 2019  entorn de la instal·lació, que posen de manifest que els valors obtinguts són inferiors als llindars normatius o de referència, fet pel qual es descarta un impacte negatiu de l’activitat del CTR sobre el medi.

 

residus
doblat
crisi
sanitària
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic