Diari digital d'Andorra Bondia
Els restauradors esperen que el Govern es pronuncïi sobre els protocols Covid que hauran d’aplicar al Nadal.
Els restauradors esperen que el Govern es pronuncïi sobre els protocols Covid que hauran d’aplicar al Nadal.

Els restauradors, a l’expectativa sobre els protocols per als àpats nadalencs


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: Facundo Santana

El sector de la restauració es mostra a l’expectativa dels protocols que pugui acabar dictant el ministri de Salut de cara a les festes de Nadal, tal com va avançar dimecres el titular de la cartera, Joan Martínez Benazet. Ho admetia tant el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, com el CEO de Daguisa Hotels, Jordi Daban. Per ara no hi ha hagut cap reunió concreta per tractar la qüestió, però Pujol admetia que no descarten canvis “per la situació sanitària que travessem” i per tant, “suposem que pot passar el que va dir el ministre que alguns negocis canviïn de semàfor taronja a vermell”. Tant l’un com l’altre remarquen, això sí, que per ara les dues opcions són clares: o demanes passaport Covid o si no compleixes les mesures vigents amb límit d’aforament i ús de la mascareta.

“No descartem haver de demanar el passaport Covid. Personalment no em molesta”, assegura Daban, però Pujol demana, això sí, celeritat. “Si hem d’aplicar alguna mesura que no ens avisin d’aquí a tres setmanes, però nosaltres fa setmanes que tenim reserves i molta gent ens demana si hi haurà sopar de Nadal o Cap d’Any abans de confirmar la reserva”, assenyala, i afegeix que “entenem la situació i la sanitat és prioritària, però no podem canviar les mesures cada mes i mig”. De la mateixa manera indica que és necessari conèixer les mesures, sobretot de cara als sopars d’empresa, ja que la majoria es duen a terme els primers  dies de desembre. “A partir del 15 de desembre ningú fa sopars, per tant, quan parlen de protocols per a les festes hem de saber de quins dies es parla”, va concloure.

Daban cosidera que les mesures dependran de la dimensió i la capacitat del local. En el seu cas, si es preveu que al sopar d’empresa hi assistiran moltes persones, “ens veurem obligats a demanar-lo”. Ara bé, sí és un sopar en el qual no hi haurà molta gent, “com tenim dimensions relativament grans, complirem amb la mesura de l’aforament”.

Pel que fa als àpats de Nadal i Cap d’any, Daban indica que hi ha establiments que ja han pres la decisió que els clients presentin passaport Covid per les dimensions del local, perquè si aquestes no permeten respectar el distanciament, perdrien places i es veurien obligats a fer molts torns. En canvi, “hi ha altres establiments que per les seves dimensions i capacitat es poden permetre no demanar-lo”.

Daban també explica que hi ha molta demanda de sopars d’empresa perquè fa dos anys que la gent no en feia. Igualment afirma que “per les festes de Nadal molts establiments penjarem la bandera de ple”.

restauradors
protocols
àpats nadalencs
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic