Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol amb el cònsol menor, Marc Pons, en la visita ahir a les instal·lacions dels Serradells.
Conxita Marsol amb el cònsol menor, Marc Pons, en la visita ahir a les instal·lacions dels Serradells.

Els Serradells recupera la normalitat tres mesos després de l’incendi


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

L’escola bressol i el centre esportiu dels Serradells van reobrir ahir amb normalitat tres mesos després de l’incendi. La piscina olímpica, però, segueix tancada i s’ha aïllat la zona en espera de les obres de reconstrucció. Segons va informar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el Comú encara està pendent dels últims informes de les anàlisis realitzades a les estructures de ciment i acer. Aquestes es tindran el mes de març i permetran fer una valoració dels danys estructurals, si és que n’hi ha. Tot seguit caldrà encarregar el projecte de reconstrucció i l’adjudicació dels treballs. Marsol espera que es puguin començar les obres cap a mitjans de setembre. La durada d’aquestes tasques i la posada en marxa de la piscina dependrà de l’afectació, va dir. En tot cas, el que és clar és que caldrà intervenir al teulat i a les graderies.

Abans de reobrir la instal·lació ha calgut clausurar la piscina, retirar la bastida de l’exterior de l’edifici i netejar els conductes i els falsos sostres arran del fum provocat pel foc. Només aquesta darrera actuació ha pujat a 120.000 euros. “Tenim certificat que tot està correcte”, va dir Marsol. També s’ha establert que l’accés al recinte només es podrà fer per l’aparcament, on s’ha habilitat un túnel provisional per garantir la seguretat. També es podrà entrar al centre a través de la plaça Pierre de Coubertain des del rec de l’Obac. Fruit d’això ha calgut redissenyar el pla d’evacuació. El cost de totes aquestes mesures ha anat a càrrec de les empreses asseguradores. “La separació de les instal·lacions i la neteja l’han pagat totalment les asseguradores”, va dir Marsol, que va afegir que la rehabilitació de l’estructura de la piscina “no ha de costar cap euro als diners públics”.

Dia important
El centre esportiu dels Serradells va reobrir ahir a les 6.30 hores, quan ja s’hi van desplaçar els primers usuaris. També la cinquantena d’infants de l’escola bressol van tornar a l’edifici, després d’estar ubicats a altres instal·lacions comunals. Així mateix, les activitats conduïdes (com les classes de fitness o aeròbic) aniran començant progressivament a partir de dilluns, de la mateixa manera que ho faran els clubs esportius. Marsol va indicar que això permetrà una entrada més esglaonada. A més, cal tenir en compte que la setmana que ve hi ha vacances escolars i per tant el gruix d’infants que acull les instal·lacions a les tardes amb els clubs no es reincorporaran fins després de Carnaval.

Amb relació als negocis que es  trobaven en alguns dels espais dels Serradells, Marsol va explicar que el servei de fisioteràpia encara està instal·lat a l’Estadi Comunal. Part dels locals que ocupava s’han vist afectats per l’incendi i ara s’està habilitant un altre espai. Això farà que encara tardi uns dies a tornar. Per altra banda, un dels establiments que acabava el contracte el mes de març, les dues parts van optar per rescindir el contracte de mutu acord. Amb el bar caldrà acabar-ho d’analitzar i els entrenadors van reprendre ahir l’activitat. 

Amb relació als abonats aquàtics (entre 250 i 300), la cònsol major va recordar que el Comú els va fer una suspensió de l’abonament automàticament. També va especificar que per als usuaris que tinguin l’abonament complet obtindran un descompte del 10% mentre no puguin utilitzar la piscina.
Marsol, que a les vuit del matí es va desplaçar als Serradells, va celebrar la satisfacció amb què van rebre els usuaris la reobertura del centre. “Tothom està agraït i il·lusionat de tornar”, va dir, i això la va portar a constatar que era “una dia important per a Andorra la Vella”. La cònsol major també va voler destacar que les persones que ahir ja es van desplaçar als Serradells van indicar que van estar molt ben tractats als centres esportius que han utilitzat durant aquest temps. “Estan molt agraïts de la col·laboració de tots els comuns, però tenien ganes de tornar a casa”, va declarar, i va assenyalar que el centre té un aparcament còmode i directe, i unes instal·lacions grans i completes. És per això que va apuntar que “tothom valora potser una mica més el que realment tenim als Serradells”.

Pel que fa a les causes de l’incendi, Marsol va explicar que els informes recullen que va ser un accident que va tenir com origen les persones que estaven soldant a la façana de l’edifici. Així mateix s’indica que els materials de construcció utilitzats en l’obra eren els correctes i que tot complia amb la normativa. Tot i així, la cònsol major d’Andorra la Vella va recordar que els aïllants són força inflamables i, com que no estava tancat, això va fer que el foc agafés fort. A més, a dins hi havia altres materials constructius.

serradells
recupera
normalitat
mesos
incendi
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic