Diari digital d'Andorra Bondia
Representants sindicals en una reunió anterior amb la ministra.
Representants sindicals en una reunió anterior amb la ministra.

Els sindicats fan arribar les propostes d’estalvi a Pallarés


Escrit per: 
M. P. / Foto: SFGA

Els sindicats de la Funció Pública s'han tornat a reunir aquest matí amb la ministra, Judith Pallarés, per tal de fer-li arribar les diferents propostes que consideren que poden aplicar-se per mirar de reduir les despeses del Govern i contribuir així a ajustar uns pressupostos de l’Estat que s’han vist molt afectats per la crisi de la Covid-19.
Cada col·lectiu ha fet arribar diferents fórmules que ara l’Executiu estudiarà per decidir quines són viables i quines no. Fonts sindicals consultades han apuntat que “no totes les propostes expressades es poden aplicar de la mateixa manera a tots els cossos”, de manera que caldrà veure quines són les més transversals i que permetin una aplicació igual. Un cop això es tingui clar, el compromís de la ministra és de fer-los arribar un primer esborrany de les accions a dur a terme que els sindicats podran valorar.
La majoria de sindicats no han volgut entrar a explicar les propostes concretes que han traslladat argumentant que no hi ha res definit encara, però tal com ja va trascendir s’han posat sobre la taula la possiblitat de facilitar jubilacions, recuperar la gestió de serveis que estan externalitzats, incrementar la tributació de Sicavs o revisar, per exemple, si es pot fer una nova adjudicació de l’assegurança del Govern per mirar que el cost sigui inferior a l’actual.
Qui sí que ha fet públiques les seves propostes han estat les dues associacions de bombers (ABA i A118). En primer lloc, segons han exposat en un conjunt, plantegen alinear-se amb el cos general i que les hores extra no siguin remunerades i passin a ésser recuperades a raó d’hora ordinària, tal com preveu el decret aprovat del Govern. També proposen redistribuir part de les hores assignades a les diferents àrees d’especialitats del departamen i reconduir-les a l’operatiu, de manera que incrementant els efectius diaris de guàrdia, s’arribi a reduir la possibilitat de generar hores extres per manca de personal a l’hora de cobrir els mínims diaris establerts. 
Per últim preveuen renunciar a les hores ja programades i no realitzades, per exemple, totes les que shavien de dedicar a formacion, entrenaments o pràctiques que s’han anul·lat per l’inici de la crisi. Aquestes hores han estat retirades de la planificació i no han estat comptabilitzades com a treballades, per tant, accepten cedir aquestes hores al departament de manera que puguin ésser de nou planificades per tal de reforçar l’operatiu. 
Tal com remarquen en el comunicat, ABA i A118 consideren que amb l’aplicació d’aquestes mesures “podem assolir un important estalvi de diners en el present exercici”.

Andorra
Funció Pública
Pallarés
sindicats
propostes
estalvi
Covid-19
ABA
a118
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic