Diari digital d'Andorra Bondia
Taxis a la parada de l'estació d'autobusos.
Taxis a la parada de l'estació d'autobusos.

Els taxistes han d'extremar les mesures d'higiene per realitzar el servei


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

El servei de taxi és una de les activitats autoritzades pel Govern, però per portar-lo a terme s’han d’adoptar mesures excepcionals addicionals per la situació d’emergència sanitària causada pel Covid-19. 

Per aquest motiu, el Govern ha establert les condicions en les quals s’ha de portar a terme aquest servei. Així, a més de les recomanacions bàsiques de protecció per reduir l’exposició al nou coronavirus i la seva transmissió, com ara rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els usuaris o evitar el contacte estret, si és possible, mantenir una distància superior a un metre amb les altres persones i limitar els desplaçaments a donar resposta a les necessitats bàsiques, també s’han de complir una sèrie de mesures relacionades amb la neteja rutinària freqüent de les superfícies de contacte. 
Per aquest motiu, es recomana prestar més atenció a la desinfecció de les superfícies i dels punts de contacte del vehicle, desinfectar especialment les  manetes de les portes, reposa braços, botons de les finestres, reposacaps i cinturons de seguretat. Una desinfecció que s’ha de fer amb l’alcohol de 70º o solucions de lleixiu amb una concentració de 0,5%. També s’ha de ventilar el vehicle de forma habitual en les parades.
Els taxistes que efectuen desplaçaments per acompanyar pacients a les sessions de radioteràpia han d’extremar les mesures preventives, ja que són persones vulnerables. És per això, que s’ha de fer seure el pacient dins del taxi en l’espai més allunyat del taxista i evitar el contacte estret. Així mateix, és imprescindible la neteja diària de la roba utilitzada per fer el servei. Una temperatura de 56 °C durant 15 minuts inactiva el virus.
Igualment, cal extremar la neteja del vehicle. Se n’ha de fer una d’immediata i acurada sempre abans de recollir el pacient i després de retornar-lo al seu domicili.
Sobre la desinfecció del vehicle, el secretari general de la branca del taxi de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Víctor Ambor, va assenyalar que ja procuraven fer-la, però es trobaven amb la dificultat d’aconseguir gel desinfectant. De tota manera va assegurar que aquests dies “no hi ha feina” i que s’estan plantejant fer una rotació. 

taxistes
higiene
servei
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic