Diari digital d'Andorra Bondia
Els treballadors socials intervindran en les situacions d’emergència
Els treballadors socials intervindran en les situacions d’emergència

Els treballadors socials intervindran en les situacions d’emergència


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: J.G.

L’Associació de Treballadors Socials d’Andorra (ATSA) està a punt de signar un protocol amb Protecció Civil i Gestió d’Emergències perquè es compti amb la seva intervenció quan es produeixin situacions d’emergència al país. Així ho va anunciar la vicepresidenta de l’associació, Rosa Areny, en el marc de la celebració del Dia mundial del treball social que va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cultural La Llacuna. En aquest sentit, Areny va confirmar que els treballadors socials que hi volen col·laborar voluntàriament ja s’han format i ara estan pendents que  el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior acabi de perfilar el protocol. Pel que fa a la manera com es realitzarà aquesta participació, Rosa Areny va detallar que Protecció Civil contactarà amb els membres de la junta de l’associació, que seran els qui vehicularan la demanda. La tasca concreta assignada als treballadors socials en aquests casos serà “la de donar suport emocional a les famílies afectades i també a nivell dels recursos que puguin necessitar”. 

La vicepresidenta d’ATSA també va explicar que durant el 2017 han organitzat diverses formacions i actes conjunts amb el Col·legi de Treballadors Socials de Catalunya. En l’actualitat aquesta associació aplega una quarantena de treballadors socials del Principat. 
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va valorar positivament la constitució i la continuïtat de l’associació. Segons Espot, “el fet de tenir una única veu que els representi facilita molt la interlocució”. També va assenyalar que “és una forma molt adequada de canalitzar les reivindicacions sovint molt legítimes que aquest col·lectiu té”. En la seva intervenció en la inauguració dels actes commemoratius del Dia mundial del treball social, va recordar la importància de posar al centre la persona en tots els àmbits d’actuació d’Afers Socials, “l’atenció integral de la persona”.
La cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, va anunciar que el proper 23 d’abril, amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, es faran activitats als centres educatius per a promoure la igualtat. Per la seva banda, el treballador social d’aquesta mateixa àrea, Pol De Vilallonga, va detallar la posada en marxa d’un programa d’atenció a les relacions no violentes per a homes que presenten aquest tipus de conductes i hi vulguin participar voluntàriament o bé reclusos del centre penitenciari que el necessitin. 
La treballadora social, Míriam Pérez, de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal, va presentar els Serveis d’acompanyament a la vida autònoma. Entre d’altres, alguns que estan en fase pilot o de creació com ara el d’Integra adults o el de Joves en inclusió que es porten a terme en col·laboració amb la Fundació Privada Tutelar; o el programa Impuls bressol que consisteix en l’estimulació precoç dels infants entre 0 i 3 anys que presentin algun tipus de discapacitat, amb la novetat que els professionals seran els qui es desplaçaran per a fer-la a la llar d’infants on és l’infant.

 

 

 

treballadors socials
emergències
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic