Diari digital d'Andorra Bondia
La tala d’arbres a mà esquerra de la carretera de la Gonarda. El bosc que hi havia era com el que es pot veure a l’altura del tractor.
La tala d’arbres a mà esquerra de la carretera de la Gonarda. El bosc que hi havia era com el que es pot veure a l’altura del tractor.
L’espai d’uns 1.000 metres quadrats en què no hi ha quedat cap arbre.
L’espai d’uns 1.000 metres quadrats en què no hi ha quedat cap arbre.

Els veïns denuncien tales d’arbres “desmesurades” al bosc de l’Aldosa


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Veïns de l'Aldosa

Els veïns de l’Aldosa de la Massana estan preocupats per les intervencions que està portant a terme el Comú al bosc de la zona. La corporació els ha informat que són accions de neteja de l’arbrat però ells alerten que es tracta d’una tala “indiscriminada” i “desmesurada”. Això mateix els ha confirmat un expert en la matèria.

El neguit i malestar va néixer arran d’una actuació en un tram de bosc ubicat just al costat dels xalets de l’Aldosa fa uns dos mesos. La tala es va dur a terme a petició d’alguns veïns pel risc, segons ells, de caiguda dels arbres en cas de fort vent. La sorpresa de la resta del veïnat va ser que s’arrasés completament tot el bosc en una superfície d’uns 1.000 metres quadrats. Els residents a la zona adverteixen que en aquests casos se solen fer passadissos enmig dels arbres per permetre el pas del vent i no pas tales massives.

Una segona intervenció similar s’ha realitzat a la carretera de la Gonarda. Tampoc en aquest cas s’ha netejat el 20% dels arbres que s’aconsella per mantenir el bosc sa i perquè es pugui tornar a repoblar. Els veïns lamenten que en realitat el que s’està fent és “massacrar” el bosc i els animals autòctons que hi viuen, ja que aquestes actuacions provoquen que moltes espècies morin o es vegin obligades a fugir de la zona. Els veïns remarquen que sobretot el que els preocupa és la “política de fets consumats” del Comú i lamenten que sembla que el bosc és seu i no de tots. Un exemple més d’això és el circuit de BTT il·legal, diuen, que ha aparegut al bosc de la Gonarda. El Comú els ha confirmat que no té permís però que no hi pot fer res.

 

 

 

 

 

tala
arbres
Aldosa
Gonarda
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic