Diari digital d'Andorra Bondia
La zona de la pista forestal on ha aparegut una esquerda, just al davant de l’ETR.
La zona de la pista forestal on ha aparegut una esquerda, just al davant de l’ETR.

Els veïns temen que l’obra de l’ETR pot provocar una nova esllavissada


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Aldosa Veïns

L’aparició d’una esquerda just al punt on es projecta l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda ha posat en alerta els habitants de la zona. Remarquen que es tracta d’un terreny molt inestable i per això temen que les obres de construcció de la instal·lació puguin desencadenar una esllavissada. En aquest sentit recorden que l’any 1993, quan s’estava executant la segona fase dels edificis del Turó de l’Aldosa, ja se’n va produir una que va obligar a aturar les obres durant un any. És per això que creuen que aquest és un episodi que cal tenir en compte a l’hora de decidir l’emplaçament de l’ETR.
El portaveu de la plataforma Aldosa Veïns, Javier Iriarte, va explicar que just pel damunt de la urbanització hi ha la pista forestal que puja cap als terrenys on es vol construir l’estació. Al Turó de l’Aldosa hi viuen 29 persones i es trobarà a una distància d’entre 50 i 100 metres de la instal·lació. Calculen que en les obres de desmunt que caldrà dur a terme per construir-hi l’ETR, entre 800 i 1.000 camions hauran de circular per aquesta pista amb la runa. Aquest moviment de vehicles remarquen que suposarà un perill ja que podria comportar una nova esllavissada que afectaria els immobles que hi ha just a sota.
La plataforma Aldosa Veïns assenyala que l’estudi sobre la zona on es pretén emplaçar l’ETR és molt reduït i no s’ha analitzat just aquest indret on fa 25 anys ja es va produir una esllavissada. Indiquen, però, que la pista forestal per la qual haurà d’accedir tota la maquinària per dur a terme les obres de la instal·lació s’està inclinant “cap a l’esquerra”. Per això afirmen que aquest és un element per descartar aquesta ubicació.
A més, la plataforma està pendent de reunir-se amb el grup parlamentari liberal i amb consellers generals de Ciutadans Compromesos per demanar-los que donin suport a l’esmena del PS al pressupost del 2018 que proposa retirar la partida per l’ETR i estudiar una ubicació alternativa. Amb DA no esperen trobar-se ja que ni tan sols van respondre la sol·licitud d’una reunió fa mesos.

Aldosa ETR veïns
Gonarda
Javier Iriarte
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic