Diari digital d'Andorra Bondia
Visitants a l'eix comercial.
Visitants a l'eix comercial.

Els visitants augmenten un 3,8% el setembre


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: BonDia

El setembre passat van entrar al país fins a 602.023 persones, un 3,8% més de les que ho van fer el mateix mes de l'any passat, segons les dades fetes públiques pel departament d'Estadística. El nombre d'excursionistes va ser de 367.253 amb un increment del 0,4%, mentre que els turistes van arribar a 234.770 amb un increment d'un 9,4% en relació amb l'any anterior. Per procedència, els visitants francesos van augmentar un 5%, els espanyols van caure un 5,7% i els d'altres procedències van pujar un 75,9%.

Les dades acumulades de la temporada turística d'estiu mostren una disminució del 2,8% dels visitants. Tanmateix, els visitants per dia (suma dels excursionistes i dels turistes per la pernoctació mitjana) s'incrementen un 6,6% del total de visitants. Des d'Estadística expliquen aquest canvi de tendència de la tipologia dels visitants pel fet que els turistes i la pernoctació mitjana augmenten amb relació a la temporada anterior, mentre que els excursionistes disminueixen.

Des d'inici d'any, les dades acumulades s'han vist afectades per a les restriccions epidemiològiques causades per la pandèmia, les quals han començat al mes de març de l'any 2020. Els visitants presenten una davallada d'un 17,4%, amb una recuperació de més de tres punts en comparació a l'acumulat del mes anterior. Durant els nou primers mesos d'aquest any, tant els turistes com els excursionistes davallen un 24,2% i un 13,2% respectivament. No obstant això, presenten una recuperació amb relació a l'acumulat del mes anterior de gairebé cinc punts pels turistes i de més de dos punts pels excursionistes. Els excursionistes d'altres procedències augmenten un 37,2%, mentre que els excursionistes espanyols i francesos presenten una disminució d'un 14,7% i d'un 14,9% respectivament en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, els visitants han disminuït un 30,6%. No obstant això, els visitants presenten una recuperació de més d'un punt (-30,6%) a diferència de les dades acumulades del mes d'agost (-31,7%). Seguint la mateixa tendència, els turistes presenten una recuperació de gairebé un punt. Pel que fa als excursionistes, hi ha hagut una recuperació de més d'un punt (-26%) amb relació a les dades acumulades del mes d'agost (-27,2%).

D'altra banda, quant a les motivacions, el motiu principal dels visitants són les compres amb un 74% del total. El segon motiu pels turistes és la visita de la natura amb un 17%. Finalment, la pernoctació mitjana del turista ha estat de 2,5 nits, superior a la del setembre passat.

visitants
augmenten
3
8%
setembre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic