Diari digital d'Andorra Bondia
El president d’UHA, Manel Ara.
El president d’UHA, Manel Ara.

Els visitants russos pugen d’un 20% a un 25% respecte del 2017


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

Tot i que encara no hi ha dades oficials, el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Manel Ara, afirma que els turistes russos que arriben al país a través de turoperació han augmentat entre un 20% i un 25% respecte de l’any passat. 
A més, Ara considera que el nombre de turistes russos que venen al país pel seu compte també ha crescut en comparació amb el 2016.
De tota la manera, la percepció que es pot tenir d’aquest augment pot variar segons les parròquies. Així, les parròquies altes, com ara Encamp i Canillo, concentren bona part d’aquest turista, atret sobretot per l’esquí. Però el president de la Unió Hotelera també destaca que a les parròquies centrals també hi ha una concentració de clients russos que volen una oferta turística més diversificada, que inclou la possibilitat del shopping. 
Consultades algunes fonts d’hotels encapadans, al llarg del mes de març continuen predominant les reserves de turistes russos. En general, es constata que el període de permanència al país acostuma a ser d’una setmana. Recordem que el principal motiu per al descens de turistes russos va ser la devaluació del ruble el 2014, quan la moneda va patir la seva pitjor caiguda des del 1999. 
Pel que fa a l’ocupació hotelera d’aquest mes de febrer, Ara no creu que la variació sigui gaire diferent de l’ocupació del 2017. En aquest sentit, l’ocupació mitjana registrada el febrer de l’any passat va ser del 84,4%. Unió Hotelera disposarà d’aquestes dades la setmana vinent.

visitants
russos
pugen
20%
2017
25%
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic