Diari digital d'Andorra Bondia
Un canó de neu a la zona de la Caubella de l’estació de Pal.
Un canó de neu a la zona de la Caubella de l’estació de Pal.

EMAP invertirà 3 milions l’hivern que ve, la major part en neu de cultiu


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

EMAP destinarà prop de 3 milions d’euros a inversió la temporada d’hivern 2019-2020. Aquest import es dedicarà principalment a neu artificial, a cobrir tapissos, i a més s’ampliarà alguna pista. Per altra banda, també es faran millores en la restauració i altres serveis. Segons va explicar el director de Pal Arinsal, Josep Marticella, una tercera part d’aquests 3 milions previstos per a inversions seran per a neu de cultiu. Així, va indicar que un cop enllestida aquesta obra, l’estació massanenca tindrà gairebé el 70% de les pistes amb innivació artificial. “Això ens posiciona com una de les estacions capdavanteres al Pirineu en superfície” coberta amb canons, va dir.

Marticella va detallar que la partida de 3 milions d’euros d’inversió se sufragarà, d’una banda, amb una aportació “important” del Comú de la Massana, i de l’altra, amb fons propis d’EMAP. A més, també se suma a aquesta inversió l’aportació que farà un privat per a la gestió de les taquilles. El fet és que el camp de neu externalitzarà les taquilles del telecabina d’Arinsal i del telecabina de Pal després de demanar ofertes a diferents empreses. L’adjudicatària farà una inversió d’uns 500.000 euros i les podrà gestionar durant un període de deu anys mentre que EMAP, de la seva banda, tindrà un retorn percentual en base a la facturació. El director de Pal Arinsal va assenyalar que l’externalització de les taquilles permetrà millorar els serveis. “Tot el que estem fent a l’estació és en base al client i la seva experiència”, va apuntar.
La temporada d’hivern passada, EMAP va invertir 6 milions d’euros, una xifra significativament més elevada que la registrada l’any anterior (3 milions d’euros) i que seguia les projeccions del pla estratègic de l’estació. La principal actuació es va dur a terme a Arinsal, on es va intervenir en la neu de cultiu. Això es va fer amb la construcció d’una bassa d’aigua de 27.000 m3 que permet millorar la capacitat d’innivació del sector. A més, es van canviar canons i circuits. Tot plegat va permetre assolir el 60% de la superfície coberta amb neu de cultiu. La temporada passada també es van fer millores i ampliacions de pistes així com de serveis de restauració.

 

Marticella diu que la desaparició del forfet de més de dos dies de Vallnord no farà perdre clients

“Tenim calculat que la desaparició del forfet de més de dos dies de Vallnord no afectarà el negoci d’EMAP ni es tem cap pèrdua de clientela.” Així ho va assegurar el director de l’estació, Josep Marticella, que va remarcar que el passi ha tingut un pes “poc important” els darrers anys. El responsable de Pal Arinsal va afirmar que, a part de la política de grups i escolars, ja fa temps que tots els forfets del camp de neu són de dies no consecutius.
En aquest sentit, Marticella va indicar que “tenim clar que el nostre client compra forfets de diferents dies”, i això fa que pugui esquiar a Pal Arinsal quan vulgui, fet que li permet també comprar altres forfets per als dies que no esquia a l’estació massanenca. “Li posem molt fàcil al client perquè pugui venir, i en cas que vulgui anar a un altre lloc, els forfets que té comprats a casa nostra no els perd”, va dir. Així, contràriament al temor expressat per alguns receptius, Marticella va argumentar que “el mercat internacional té clar i fa dies que és coneixedor d’aquesta situació”. El forfet de més de dos dies de Vallnord es comercialitzava fins a l’hivern passat, i des del sector turístic es va alertar que tenia una gran demanda per part del mercat internacional.

 

 

Pal Arinsal
inversió
temporada 2019-2020
forfet
Vallnord
EMAP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte