Diari digital d'Andorra Bondia
 Un moment de la curta sessió celebrada aquesta la tarda.
Un moment de la curta sessió celebrada aquesta la tarda.

Encamp comptarà amb un centenar més de places d’aparcament al centre


Escrit per: 
A. D. / Foto: A. F. / Agències

El Comú d’Encamp aprova el projecte i la convocatòria dels concursos per construir dos nous aparcaments, al carrer de la Vela i a prop del nucli antic de les Bons, que augmentaran en un centenar de places les disponibles al poble. Tots dos de barrera, per abonats i rotació. En el cas del primer emplaçament s’aprofitarà per realitzar un parc infantil i una zona de pipican. Eren compromisos electorals, ha recordat la cònsol major, Laura Mas, en les declaracions a posteriori del Consell de Comú. “En el cas del carrer de la Vela estem afavorint una zona on hi ha manca d’aparcament”, perquè a tota la part baixa d’Encamp hi ha un aparcament a Prada de Moles i el següent ja està davant del Museu de l’Automòbil, va recordar. El nou quedarà enmig de tots dos, amb accés també a l’avinguda de Joan Martí. Una qüestió de la que ha informat la cònsol però no tractada en el ple.

    Amb tot, l’urbanisme ha centrat també la major part de, la d’altra banda, curta sessió celebrada aquesta tarda. L’aprovació d’un conveni amb propietaris privats que pretenen aixecar un edifici a la zona d’Hort de Godí destinat també en aquest cas a aparcaments (uns 5.000 metres quadrats, en set plantes i soterrani) però on el sostre es convertirà en una plaça pública.   A la zona, ha recordat la cònsol, “hi ha un impacte visual, pel viaducte, amb una part de sota que estèticament fa mal als ulls”, un problema que quedarà corregit gràcies al conveni. Una decisió que va comptar amb l’acord de les minories tot i que el socialdemòcrata David Rios ha puntualitzat que el preocupa que es puguin derivar costos elevats de manteniment de la plaça i va demanar que el Comú vigili els criteris tècnics de la construcció. “Hi estarem a sobre”, va prometre Mas.

    El Comú va aprovar també el conveni que permetrà a un propietari privat aixecar dos edificis a les proximitats de les Bons (cinc plantes i, en un dels bastiments, dues més on les cobertes seguiran la inclinació del terreny). En aquest cas la preocupació de Rios és l’impacte visual sobre el conjunt patrimonial. “El Comú podria haver-se esforçat més” per aconseguir un millor acord, ha considerat.

    Per la sessió ha passat també l’informe de tancament de comptes del primer semestre, amb un balanç deficitari: uns 800.000 euros. Amb tot, “positiu”, va considerar Mas. S’explica amb les taxes i impostos ajornades a desembre i a tot el que ha deixat d’ingressar en escoles bressol, activitats artístiques i esportives, etcètera: uns 680.000 euros.

Encamp
100
places
aparcament
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic