Diari digital d'Andorra Bondia

Encamp condona a l’executiu el futur deute per la runa dipositada a Envalira


Escrit per: 
Redacció

Molt diferents són les coses per al Comú d’Encamp des que el seu color polític s’ha estés fins l’edifici administratiu de Prat de la Creu. Molt lluny queden els encreuaments entre el ministre Jordana i Miquel Alís, però ahir a la sessió de Comú aquest episodi es va recordar breument.

I és que dilluns totes dues administracions signen un conveni per al trasllat de les terres  de les obres del túnel d’Envalira, aquelles que Xavier Jordana (exministre d’Ordenament Territorial) va dipositar a terreny comunal sense el permís explícit de la corporació.

Aquest conveni servirà per girar full i per donar un cop de mà al Govern de Jaume Bartumeu, que sense pressupost no pot fer front a les despeses que generen aquestes terres. Almenys això és el que es pot extreure de les paraules de Miquel Alís, cònsol major d’Encamp, que va indicar que a partir d’ara el Govern “no haurà de pagar el preu de 2 euros per metre quadrat” que costa dipositar terres a una parcel·la comunal encampadana. Això permetrà a l’executiu estalviar uns “30.000 euros mensuals” aproximadament pels 20.000 metres cúbics de terra que tenen dipositada a la zona d’Envalira.
El que no tindrà aquest conveni és retroactivitat, i el Govern haurà de fer front a les despeses prèvies a la signatura d’aquest conveni, que pugen a uns 600.000 euros, 30.000 euros al mes, multiplicat pels vint mesos que fa que les terres estan dipositades des que es va iniciar l’afer amb l’exministre Jordana el setembre del 2008. A més d’aquesta quantitat, l’executiu també haurà de pagar l’import de 7 euros per tona, que és el preu per abocar a l’abocador del Maià.

Crèdit extraordinari al consell
D’altra banda, cal aclarir que aquest conveni servirà també per donar llum verda al moviment de terres, sense que el Govern hagi de fer efectiu el pagament del que deu al Comú encampadà. Alís va comentar que l’executiu podrà “començar els treballs mentre el crèdit extraordinari s’aprova pel Consell General”, i que un cop aprovat, el Comú haurà de rebre l’import que li pertoca.
Més enllà d’aquest fet, el cònsol socialdemòcrata va comentar que l’abocador del Maià s’espera que estigui operatiu en el termini d’una setmana aproximadament i que part de les terres dipositades a la zona d’Envalira serviran per fer una planura al Pas de la Casa, que es convertirà en el futur en una zona esportiva a l’aire lliure.


Alís admet que no es pot sostenir
el volum d’activitats programades

Un dels temes centrals de la sessió ordinària d’ahir va girar a l’entorn de la qüestió pressupostària, les despeses de personal i el gran volum d’activitats a què ha de fer front la corporació encampadana. En aquest sentit, la corporació va haver d’aprovar un crèdit extraordinari de 413.000 euros per fer front a despeses de personal derivades de la contractació d’eventuals. Alís, que va reconèixer si se segueix en aquesta línia no es “complirà el pressupost marcat”, va decidir reduir en vint eventuals la plantilla actual i encarregar a diferents conselleries “estudiar quines activitats es poden suprimir” o són prescindibles. Ja en roda de premsa, el cònsol major va indicar que la despesa per habitant en esport és de “195 euros” i que el “segon Comú estava per sota dels 100 euros”. És per això que es marca l’objectiu de reduir la despesa fins a aquests 100 euros per habitant. 

La parròquia estrena les “trobades amb el cònsol”

Aquest mes de maig engega la primera trobada entre el cònsol major Miquel Alís i tots els ciutadans que desitgin compartir una estona amb el màxim responsable del Comú d’Encamp. 
La voluntat de les anomenades “trobades amb el cònsol” és que les persones puguin exposar, en primera persona, les qüestions que més els preocupen, i també abordar propostes o projectes i fer qualsevol comentari, sempre referents a la parròquia. La iniciativa serà el darrer dijous de cada mes, a partir de les set del vespre, a la Sala del Balcó del Comú d’Encamp (sempre que l’agenda del cònsol ho permeti).
Les trobades es faran en grups de cinc persones com a màxim. Els interessats només cal que enviïn un correu a
l’adreça trobadesconsol@encamp.ad.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic