Diari digital d'Andorra Bondia
La intenció és que les obres puguin començar a la tardor i que es facin per trams.
La intenció és que les obres puguin començar a la tardor i que es facin per trams.

Encamp convoca un concurs d’idees per remodelar les avingudes


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Encamp ha convocat un concurs d’idees per remodelar les avingudes de Joan Martí i de François Mitterrand. L’objectiu, segons va explicar el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Jordi Rich, és adequar aquestes vies a les necessitats d’avui, que passen per facilitar la circulació dels vianants. En aquest sentit, la intenció és fer les voravies més amples, utilitzar materials resistents i que permetin embellir les avingudes, integrar-hi una zona arbrada o enjardinada, i crear una galeria tècnica al centre de la carretera.

Rich va destacar que l’ampliació de les voravies serà possible perquè hi ha aparcaments al llarg de tota l’avinguda, ja que la intervenció suposarà eliminar la zona blava tot i que es deixaran espais per a la càrrega i descàrrega. Amb relació a la galeria tècnica, el conseller va explicar que serà un espai soterrat pel qual passaran totes les canalitzacions dels diferents serveis, un fet que evitarà en cas de reparacions haver d’obrir els carrers. A més, de cara a un futur, es contempla com a idea interessant implementar el sistema de recollida d’escombraries centralitzada gràcies al qual les bosses es poden llençar a les boques que hi ha a les sortides de cada casa i amb aire comprimit es traslladen fins a un centre de recollida. 

Tot i que el concurs d’idees només afecta el tram comprès entre la plaça de Sant Miquel i l’hotel Rosaleda, la intenció és que el projecte guanyador es pugui utilitzar per a la resta de les avingudes, fins a la sortida d’Encamp. Rich també va remarcar que s’ha optat per convocar un concurs d’idees per poder triar el millor projecte, perquè sigui participatiu i perquè tothom se’l faci seu. El fet és que al jurat hi haurà representants del Col·legi d’Arquitectes, del Col·legi d’Enginyers, dels comerciants, i la comissió d’Obres i Urbanisme –amb els consellers de l’oposició inclosos.

Per al concurs d’idees s’han previst 21.000 euros per als cinc premis que s’oferiran i, per executar l’obra, hi ha una partida de 3 milions d’euros. Amb tot, Rich va remarcar que el projecte es pot subdividir en diferents trams per reduir l’afectació en la circulació. Si tot va bé, la intenció és començar les obres a la tardor d’aquest any. El conseller d’Obres i Urbanisme va declarar que la voluntat de l’actual equip de Govern és que al final del mandat la remodelació ja estigui acabada. 

Encamp
concurs d'idees
avingudes
remodelar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic