Diari digital d'Andorra Bondia

Encamp demana 5 milions a Saetde i Ensisa per Concòrdia


Escrit per: 
S.M.

Poques decisions es van prendre ahir en la sessió de comú d’Encamp, i les que es van prendre van tenir dos denominadors comuns: Saetde i la justícia.

La decisió més destacada de la jornada, i aprovada en absència del cònsol major, Miquel Alís, va ser la de recórrer a la via administrativa per  exigir una compensació econòmica a Saetde i Ensisa per l’explotació dels terrenys de Concòrdia.

Segons va indicar el cònsol menor encampadà, Gabriel Dallerès, s’ha aprovat iniciar la via administrativa del procés per resoldre el conflicte iniciat l’any 2000, pel qual la corporació demana una compensació econòmica a Saetde i Ensisa per explotar la zona de Concòrdia, que correspon a la connexió entre les dues estacions.

Encamp calcula que el preu a pagar és d’uns 5 milions d’euros per vuit anys d’explotació. Tot i això, el cònsol menor va indicar que l’actual recurs per la via administrativa servirà per saber “si hi ha dret a cobrament” i, si s’arriba a aquest punt, s’haurà de decidir quan hauran de pagar les parts implicades.
A banda d’aquesta qüestió, Dallerès també va parlar de diferents expedients sancionadors que s’han obert a Saetde per l’execució d’obres sense el permís pertinent. La més destacada va ser la de l’edifici de multiactivitats que es va posar en marxa ara fa un any a la sortida del Funicamp. El cònsol va comentar sobre aquesta obra que el Govern ha emès un informe desfavorable, en què tipifica que la mida de l’edifici excedeix el permès per la llei del sòl i el que marca el pla d’urbanisme de la parròquia. Per evitar les possibles conseqüències d’aquest informe, en què no es descarta una obligada demolició, Dallerès va comentar que Saetde intentarà que l’edifici sigui declarat d’interès nacional, i podria així excedir els límits en volumetria marcats per als edificis ordinaris.

Segons la majoria i l’oposició, aquest edifici és un actiu important, tant per a Grandvalira com per al Comú, i seria una gran pèrdua que s’hagués de demolir. Tot i això, Dallerès, en un to alliçonador però alhora conciliador, va recordar als dirigents de Saetde la importància de demanar les llicències d’obra “amb previsió”, ja que d’aquesta manera s’evitarien situacions com la que es passa actualment amb aquest edifici.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic