Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d'Encamp reforça el servei de neteja als carrers de la parròquia.
El Comú d'Encamp reforça el servei de neteja als carrers de la parròquia.

Encamp enllesteix l'operatiu per les inscripcions i realització de tests a partir de dimecres


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Encamp

El Centre de Trucades d’Encamp ja està enllestit per fer les inscripcions del test immunològic a partir de dimecres vinent. De les 8 del matí fins a les set de la tarda, 28 persones atendran les trucades de les persones que prefereixin inscriure’s per reservar dia i hora a través del telèfon 873 290.

El Comú d’Encamp ha preparat durant aquest cap de setmana el dispositiu necessari per a poder començar, previsiblement a partir del dimecres dia 22, a atendre a les persones que prefereixin inscriure’s a través d’una trucada telefònica per reservar dia i hora per a realitzar el test immunològic del coronavirus. Els ciutadans poden realitzar ja a dia d’avui la inscripció a través del web coronavirus.govern.ad, i de fet es recomana que es prioritzi aquest canal, però es preveu la línia telefònica per aquelles persones més grans o amb dificultats tècniques. El Comú serà l’encarregat de realitzar la inscripció, però no l’assignació del dia i hora.

Al centre de trucades centralitzat que s’ha habilitat a la sala del Consell del Comú, hi haurà 14 persones per torn, 28 en total, que s’encarregaran de rebre les trucades des de les 8h del matí fins a les 7 de la tarda, previsiblement a partir de dimecres vinent.

El Comú d’Encamp també ha començat a preparar els emplaçaments on realitzaran els tests, els anomenats StopLabs, per tenir-ho tot a punt per quan Govern comenci a assignar dies i hores a les persones inscrites, que previsiblement també serà la setmana vinent.

El protocol previst determina que s’acudeixi sempre amb vehicle i només de forma excepcional, per aquelles persones que no puguin acudir amb vehicle, s’ha previst un emplaçament per anar-hi a peu. A la parròquia d’Encamp, cinc dels laboratoris s'instal·laran a l’aparcament del Funicamp, entrant per l’Avinguda François Mitterrand i accedint a la planta -1, i un altre equip, al Complex Esportiu que és l’espai alternatiu per a persones a peu. Pel que fa al Pas de la Casa, hi haurà un equip a l’aparcament del Bullidor, accedint a la planta -8 i un altre, a la recepció del Centre Esportiu, que és l’espai alternatiu per a persones a peu.

Les persones amb mobilitat reduïda, ja sigui per una qüestió d’edat o per afeccions o pertànyer a grups de risc, es preveu que hi hagi un equip que es desplaci al domicili.

El Comú informa als abonats de l’aparcament del Funicamp que podran seguir utilitzant l’aparcament, però que a partir de demà dilluns, es prega que només s’utilitzi l’entrada pel carrer Bellavista i les places de les plantes de la -4 a la -8. Les plantes -1, -2 i -3 es reserven pel dispositiu de les proves dels test.

Servei de neteja

D’altra banda, el Comú encampadà ha activat tots els efectius disponibles a la secció de neteja viària, incorporant als equips també els banders comunals i personal de parcs i jardins i de les brigades d’obres i reparacions, per poder fer front a les tasques de neteja les quals s’han intensificat fortament per garantir la seguretat durant els primers dies de desconfinament parcial.

Així, fins un total de 24 persones estan realitzant serveis de neteja amb equips manuals, màquines escombradores i el vehicle-cuba de neteja a pressió; conformant 9 equips que diàriament inicien els treballs a les sis del matí per assegurar que a les onze, quan surten les persones grans i les dels col·lectius més vulnerables, s’hagi pogut repassar el mobiliari urbà i la via pública dels llocs amb més afluència i posteriorment poder netejar, de forma rotatòria, la resta de la parròquia. Al Pas de la Casa, per reforçar les tasques de neteja que realitza l’empresa concessionària, el vehicle-cuba de neteja a pressió passa dos cops per setmana.

 

 

Encamp
enllesteix
operatiu
tests
dimecres
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic