Diari digital d'Andorra Bondia
Encamp espera que les inversions importants al Pas comencin el 2017 després del desbloqueig de l'acord amb Saetde
Encamp espera que les inversions importants al Pas comencin el 2017 després del desbloqueig de l'acord amb Saetde

Encamp espera que les inversions importants al Pas comencin el 2017 després del desbloqueig de l'acord amb Saetde


Escrit per: 
Agències

La inversió més important a les pistes del Pas de la Casa es faran de cara a l'any vinent i el 2018, un cop s'hagi "desbloquejat" l'acord amb Saetde, una qüestió que s'espera tancar aquest any, tal com ha posat en relleu el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que també ha valorat que una possible expansió de l'estació cap a Porté-Puymorens seria "beneficiós per al Pas de la Casa" si bé ha remarcat que és una qüestió que no depèn del Comú. Torres també ha posat en relleu que l'esborrany de l'organigrama de la corporació comunal podria estar enllestit per a la vinent sessió de Consell de Comú. Ho ha explicat després de la sessió extraordinària que s'ha celebrat aquest divendres i que ha servit per a la presa de jurament de Jordi Martínez com a interventor delegat. Precisament, i sobre la qüestió dels recursos humans, l'oposició ha tornat a reiterar la necessitat que es defineixi definitivament l'organigrama de la corporació.

 

Tot i que algunes inversions a les pistes del Pas de la Casa, com un edifici de serveis a Grau Roig, ja començaran aquest any, les més importants, aquelles que han d'afectar la part baixa de les pistes i l'obertura des del carrer del Maià i la Solana i que comportaran una inversió més important, es faran a partir del 2017 i el 2018. Això és el que espera el Comú d'Encamp, tal com ha manifestat el cònsol major, Jordi Torres, que ha afegit, també que espera que aquest any l'acord d'intencions amb Saetde es pugui "desbloquejar".

D'aquesta manera, el cònsol encampadà ha remarcat que malgrat aquest acord està sent analitzat per juristes per acabar de trobar una solució als aspectes que es preveuen més complicats, hi ha alguns dels punts que s'hi inclouen sobre els quals ja s'ha començat a posar fil a l'agulla. Així, ha dit que s'espera que de cara a la temporada vinent es tiri endavant l'edifici a la zona de debutants de les Abelletes. De manera paral·lela, ha recordat que es treballa per adequar els estatuts de la societat. Tot i així, però, ha afegit que l'acord d'intencions amb Saetde preveu dos acords "més complicats" com són l'allargament de la concessió i l'ampliació de la mateixa en territori i  precisament, els lletrats treballen en aquests aspectes amb la intenció que aquest acord quedi definit aquest any. 

Els grups de l'oposició han posat en relleu que ja han participat en una reunió informativa al voltant d'aquest acord en què se'ls va exposar quina és la situació. Malgrat això, el conseller del PS+Independents Pere Marsenyach ha remarcat que per a ells aquest és un acord "caducat" i que per tant s'haurien d'assentar altres "bases" i ha lamentat que sembla que es "lliga aquestes obres a l'acord d'intencions" i creuen que no hauria de ser així i que, per tant, no s'haurien d'aturar els treballs. Per la seva banda, el conseller de Liberals +Independents, Jordi Troguet, ha destacat que després d'aquesta reunió no en saben "res més" i pel que fa a l'interès d'un privat sobre les accions de Saetde, ha dit que fins ara el fet que el Comú formi part d'aquesta societat ha estat un motiu de conflicte i, per tant, creu que "si és interessant" la proposta hi caldria "reflexionar", ja que ara com ara la societat és deficitària per al Comú.

Precisament sobre aquesta possible entrada d'inversors privats, Torres ha posat en relleu que no es prendrà cap decisió fins que l'acord d'intencions amb Saetde no s'hagi desencallat . 

I pel que fa a les manifestacions de Joan Viladomat sobre l'interès en reprendre el projecte per a expandir l'estació cap a Porté-Puymorens, el cònsol major ha manifestat que seria un fet  que seria "beneficiós per al Pas de la Casa", si bé ha recordat que no és un tema que depengui del Comú. 

Pel que fa a la possibilitat que aquest estiu es facin activitats, precisament, al Pas de la Casa, Torres ha posat en relleu que es farà la Braderie al juliol i que s'ha intentat "allargar" les activitats que hi ha previstes a Encamp, perquè arribin també al Pas. Així, ha dit que a l'Overland hi haurà trajectes que arribin fins al poble encampadà i que també es vol involucrar els comerciants en l'Spartan Race. Pel que fa a estades d'equips, s'esperen, entre altres, algunes seccions de l'FC Barcelona.

Organigrama
Aquestes declaracions han estat fetes posteriorment a la celebració d'una sessió de Consell de Comú extraordinària per a la presa de jurament de Jordi Martínez com a interventor delegat. Torres ha recordat que l'interventor general està de baixa i que el fet que s'hagi de tenir una previsió pressupostària per als pròxims quatre anys arran de la Regla d'Or ha fet que hagin vist la necessitat de comptar amb algú que "conegui la intervenció i les finances comunals" i per això s'ha decidit contractar un interventor delegat que continuarà fins al final del mandat. Torres ha recordat que la corporació comunal treballa en la definició de l'organigrama per veure quines són les necessitats i que s'espera que en la propera sessió de Consell de Consell de Comú es pugui comptar amb un projecte ja més definit i en el qual ja hi hagin treballat majoria i minoria. Des de l'oposició  han remarcat la necessitat de comptar amb aquest organigrama. Així, Troguet ha reiterat que volen "saber la realitat del Comú" ja que els preocupa que hi hagi molt personal eventual i creuen que aquesta definició hauria estat important per evitar la situació que s'ha donat ara amb l'interventor, ja que la persona que ha jurat aquest divendres el càrrec havia estat molts anys com a eventual i havia marxat, fins i tot, del Comú.

Encamp
Pas
impostos
inversions
Número de vots: 267
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic