Diari digital d'Andorra Bondia
Encamp fa canvis en l'ordinació de les cabanes que podran tenir fins a 20 metres quadrats
Encamp fa canvis en l'ordinació de les cabanes que podran tenir fins a 20 metres quadrats

Encamp fa canvis en l'ordinació de les cabanes que podran tenir fins a 20 metres quadrats


Escrit per: 
Agències/Foto: Comú d'Encamp

El Comú d'Encamp ha aprovat una modificació en l'ordinació sobre les cabanes perquè, entre d'altres aspectes, la superfície utilitzable sigui més gran. Tal com explica el conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, Aleix Varela, es tractava d'una petició que els havien fet arribar els propietaris i han decidit dur a terme aquest canvi així com també d'altres que han de servir per homogeneïtzar el material que es pot fer servir per a aquestes construccions. El conseller destaca que entre "el 90% o el 95%" de les cabanes estan adequades a la normativa i que els canvis que es fan ara no seran retroactius.

D'aquesta manera, el Comú d'Encamp va aprovar en la darrera sessió de Consell de Comú canviar, de l'ordinació de cabanes, la superfície màxima d'ocupació en planta, que passa de 16 a 20 metres quadrats i s'estipula també que cap paret pugui fer més de sis metres de longitud. L'altura màxima també s'amplia i passa de quatre metres a quatre metres i mig i es fixa que s'accepta la instal·lació de cabanes de fusta sempre i quan es faci el manteniment adequat. A més, la coberta haurà de ser de pissarra natural. 

En aquesta modificació també es determina que són infraccions lleus l'acumulació de materials diversos als espais adjacents a les cabanes així com les molèsties i el soroll arran a la guarda de gossos o altres animals.

Des del Comú expliquen que la normativa sobre les cabanes es va aprovar el 2008 i que l'aprovada la setmana passada ha estat la primera modificació que s'ha fet. Des d'un principi l'objectiu principal ha estat que la imatge que ofereixen aquestes construccions sigui la més endreçada possible i, també, homogènia. Per garantir el compliment d'aquesta norma s'han anat fent inspeccions periòdiques i s'ha anat informant els propietaris de les obligacions que han de complir. Normalment, tal com ha assenyalat Varela, aquestes persones s'avenen a complir allò que se'ls comenta i fan les modificacions escaients. La cap de Medi Ambient, Vanessa Carrascosa, explica que gràcies a aquesta normativa "s'ha millorat molt" .

Encamp
ordinació cabanes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic