Diari digital d'Andorra Bondia
La sessió del consell de comú encampadà.
La sessió del consell de comú encampadà.

Encamp finalitza el 2023 amb un dèficit de 160.000 euros


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Encamp

La sessió del Comú d’Encamp celebrada avui ha servit per aprovar el tancament de comptes del 2023, que presenten un dèficit d’uns 160.000 euros. El resultat negatiu ve derivat dels 35,1 milions d’euros en despeses i els 34,9 milions d’euros en ingressos. Així mateix, l’interventor general, Jordi Martínez, encarregat de presentar els resultats de l’exercici de l’any anterior, ha posat èmfasi en els 9,2 milions d’euros en inversions i la disminució de l’endeutament fins a 1,5 milions d’euros. Per la seva part, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha recalcat que la gestió de les finances comunals es treballa d’una forma “molt prudent i molt contínua”, invertint en “la transformació d’Encamp i el Pas de la Casa”.

La sessió de consell de comú també ha servit per anunciar la renovació del conveni amb l’Spartan Race fins al 2027, mantenint les mateixes condicions que les edicions passades. La cònsol major ha concretat que la cursa “és un dels motors de reactivació econòmica de la parròquia” i que, segons les dades recopilades, “en tres dies va aportar 1,2 milions d’euros nets”, gràcies al consum dels participants i els seus acompanyats en els comerços, hostaleria i altres activitats. D’aquesta manera, el Comú atorga una contribució de 78.000 euros, afegint els serveis comunals com la neteja o tancament d’espais.

Igualment, Laura Mas ha anunciat la mortatòria de dos anys més per a l’aplicació de l’Ordinació de terrasses als establiments de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa. Cal recordar que la remodelació de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa és un dels projectes inclosos en la nova concessió del domini esquiable que s’ha d’iniciar aquest 2024. En aquest cas, es proposa la prolongació de la suspensió, per un període de dos anys més a partir de la publicació del decret corresponent al BOPA, de l’adaptació per part dels titulars de terrasses d’aquesta avinguda a la nova ordinació vigent, “ja que no demanarem als establiments que facin l’adaptació de les terrasses a la normativa i posteriorment hagin de desmuntar i adaptar-se al projecte de l’avinguda d’Encamp”, ha indicat la cònsol major.

A més, s'ha adjudicat la fase 2 de l’obra de remodelació de la piscina de la Mola, a l’empresa Sideco SL, guanyadora del concurs, un lot per un import de 79.940,04 euros sense IGI, i un altre lot per un import de 262.627,50 euros sense IGI. Els treballs consistiran en adequar la pista de voleibol, i per altra banda, la remodelació de la cuina, el bar i el paviment de la terrassa, així com el nou mobiliari.

Encamp
dèficit
comptes
liquidació
Spartan Race
piscina

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte