Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú d’Encamp ha tramitat 12 llicències per construir edificis que s’han presentat abans de l’entrada en vigor dels canvis legislatius que preveuen que com a mínim durant un any les llicències quedaran condicionades a un informe favorable per part dels ministeris d’Urbanisme i Medi Ambient. Concretament es tracta d’un hotel i la resta, habitatges.
El Comú d’Encamp ha tramitat 12 llicències per construir edificis que s’han presentat abans de l’entrada en vigor dels canvis legislatius que preveuen que com a mínim durant un any les llicències quedaran condicionades a un informe favorable per part dels ministeris d’Urbanisme i Medi Ambient. Concretament es tracta d’un hotel i la resta, habitatges.

Encamp tramita 12 llicències d’edificació abans de la moratòria


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

El Comú d’Encamp ha tramitat 12 llicències per construir edificis que s’han presentat abans de l’entrada en vigor dels canvis legislatius que preveuen que com a mínim durant un any les llicències quedaran condicionades a un informe favorable per part dels ministeris d’Urbanisme i Medi Ambient. Concretament es tracta d’un hotel i la resta, habitatges. De fet, segons ha explicat la cònsol major, Laura Mas, aquests no són els únics projectes que s’han entrat al Comú recentment, sinó que també s’han tramitat 11 plans parcials i 2 obres d’urbanització. En total, una superfície de 87.000 metres quadrats construïts, no edificats, entre Encamp i el Pas de la Casa.

Les dades les ha donat a preguntes dels periodistes un cop acabada la sessió de consell de comú, i ha explicat que ara analitzaran les llicències per veure “si són correctes” i si és així, se’ls donarà curs. Amb tot, la mandatària ha remarcat que les propostes “no han entrat de qualsevol manera” a causa de la moratòria anunciada pel Govern, ja que “tots estaven ben preparats”. Precisament, la corporació valora la moratòria de manera positiva però amb una única preocupació referent a l’estratègia de desenvolupament de la parròquia. Tot i això, ha dit que “si cal ara fer aquests estudis de càrrega, els farem sense problema, però Encamp és una de les parròquies que menys s’ha desenvolupat a nivell constructiu”.

D’altra banda, en la sessió s'han adjudicat els treballs per a la gestió de terres de l’abocador del Maià, un acord que s’ha establert per un termini inicial de dos anys però que podrà ampliar-se fins a quatre en cas que sigui necessari.

Tenint en compte la gran superfície del terreny, ha assegurat que “tenim cabuda per a molts anys” i, per tant, es pot donar resposta a les circumstàncies del moment, per la qual cosa ha rebutjat la idea que cada parròquia disposi d’un abocador propi.

Mas ha posat en relleu que, tenint en compte el ritme actual de la construcció i del terreny de què es disposa, “podríem tenir abocador fins a 10 anys tranquil·lament”, tot i que ha reconegut que el sector també pateix pujades i baixades i que, per tant, el ritme s’alentirà. D’aquesta manera, l’abocador podrà recepcionar, sense problemes d’espai, les demandes que hi pugui haver, i que estaran només condicionades per les condicions climàtiques adverses que obliguen a tancar l’equipament durant cinc mesos a l’any.

En aquest sentit, ha valorat positivament els centres intermedis per abocar runa, ja que, precisament, “el que necessitem són més centres de transició” per tal que un cop que es torni a obrir l’abocador del Maià es traslladin allà totes les restes. Tanmateix, ha assegurat que també s’ha previst el personal i la maquinària necessària per a absorbir aquests pics de feina quan sigui el moment de fer el trasllat de terres en el moment de la reobertura després de l’hivern.

Superàvit de 4 milions el segon trimestre

La consellera de Finances, Josefina Rodríguez, ha presentat l’informe trimestral de l’execució pressupostària que fins al moment presenta un superàvit provisional de 4.031.829,57 euros. Tot i la dada positiva, la cònsol ha manifestat que “el proper trimestre no crec que tinguem un superàvit gaire important perquè començarem a pagar certificacions d’obres que hem començat durant el primer trimestre”. És per aquest motiu que ja va augurar que a diferència d’aquesta ocasió, l’import es veurà reduït.

Crítiques de l’oposició per l’import destinat a la Travessa

Un dels punts amb més protagonisme de la sessió ha tingut a veure amb l’aportació econòmica per al patrocini que fa el Comú a l’OTSO Travessa d’Encamp, que ha aixecat les crítiques de l’oposició. Aquest any l’import s’ha situat en 80.000 euros i tornarà a ser el mateix en l’edició del 2023. El conseller del PS+Independents, David Rios, ha manifestat que la formació no està en contra de la celebració de la competició, però “considerem escandalós la manera com s’ha procedit”, ja que intervenció no ha emès un informe favorable al·legant la falta de justificants de pagaments de la passada edició. 

Entrant al detall de les xifres econòmiques, el pressupost global per a la darrera edició de la Travessa es va enfilar fins als 115.000 euros, dels quals 80.000 van ser una aportació del Comú i Andorra Turisme en va aportar 25.000. Una quantitat total força elevada a parer de l’oposició.

Per la seva banda, la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha criticat que si el Comú realitza una aportació tan elevada, no es poden permetre alguns dels errors que es van cometre en la darrera edició. Alguns d’ells fan referència als tracks, “que no estaven disponibles abans de la cursa”, també hi va haver correus electrònics que es van enviar prèviament “que no estaven en català”, i la Federació Andorrana de Muntanyisme va emetre un comunicat on informava que els resultats obtinguts pels corredors no computaven per a la Copa de Muntanya d’Andorra, ja que alguns dels traçats no estaven complets. Per tot plegat ha decidit abstenir-se en la votació.

Mas ha insistit que l’única finalitat de la votació era donar temps a l’OTSO per inciar el procés de preinscripcions. “No entenem per què fan una polèmica d’una cosa tan senzilla”, ha lamentat.

edificació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte