Diari digital d'Andorra Bondia
SAPYRA/ Proteccions d'allaus col·locades al corredor H4.
SAPYRA/ Proteccions d'allaus col·locades al corredor H4.

Enllestits els treballs al corredor H4 (Hospitalet-près-d’Andorre) del projecte SAPYRA


Escrit per: 
Redacció

Els treballs de muntatge al corredor H4 (Hospitalet-près-d'Andorre) van iniciar-se al juny de 2018 i s’han donat per finalitzats el 26 d’octubre d’aquest mateix any, juntament coincidint amb l’arribada de les primeres nevades. El corredor H4 és l’obra més important del projecte SAPYRA per nivell de risc que comportava la zona, en quant a risc d’allaus, així com per la magnitud de la intervenció a realitzar. Els treballs realitzats al corredor H4 suposen 1.154.493 d’eruos, dels 4.336.614 d’eruos destinats al projecte.
No obstant, des del passat mes d’agost també s’estan instal•lant rastrells als corredors Pe9 (Porté Puymorens) i Pa13 (Porta), on s’instal•len prop de 400 ml. La feina ha evolucionat segons els timings previstos i amb un equip d’unes 18 persones entre tècnics i operaris que han treballat en condicions difícils (altitud, desnivell, condicions climatològiques...). S’han muntat un total de 46 línies de xarxes, un total de 1014 ml.
Durant l’estiu 2019 només quedarà realitzar alguns detalls com per exemple: acabar de pintar els caps d’ancoratge i col•locar plaques amb la numeració de les obres.
Entre el tipus d’instal•lació podem diferenciar entre rastrells i xarxes que s’han instal•lat en funció de les característiques i condicions del terreny. Es preveu continuar amb aquests treballs, si les condicions climatològiques ho permeten, fins al desembre.
A partir de juny de 2019, o tan aviat com la neu es fongui, s’iniciaran els treballs a l’H19, H20, H22 i Pe31. Coincidint amb aquest moment també es col•locaran els equipaments d’instrumentació i detectors d’allaus.
El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l'Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya- França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

treballs
corredor
H4
Hospitalet
projece
SAPYRA
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic