Diari digital d'Andorra Bondia

Entra en vigor la taxa per cobrar els rescats causats per actituds negligents


Escrit per: 
Agències

La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments cobrarà a partir d’ara els rescats o salvaments fets en el medi natural que hagin estat causats per actituds negligents, després de l’entrada en vigor, ahir, de la nova taxa creada a aquest efecte.

Segons la normativa, les taxes es podran aplicar quan les persones rescatades s’hagin perdut en zones senyalitzades com a perilloses, quan no duguin l’equipament adequat per fer l’activitat o en cas que es demani el servei sense motius objectivament justificats.
Cal remarcar que els bombers s’activaran en tots els rescats i salvaments en què siguin sol·licitats sense qüestionar a priori si el servei pertany a algun d’aquests tres supòsits.

Des de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, i amb l’objectiu de conscienciar la població, es continuarà informant tots els ciutadans del cost del seu rescat enviant-los una factura proforma. Amb tot, serà tan sols en aquestes tres situacions regulades normativament quan s’aplicarà la mesura de cobrament de la taxa, sempre que els supòsits siguin evidents.
En aquest sentit, cal recordar que, des de l’octubre de l’any passat, reiterades vegades s’ha insistit en la necessitat de tenir una bona preparació i informació abans d’emprendre qualsevol activitat.
El cost de cada salvament es calcularà en funció de les taxes previstes en la normativa actualment vigents. D’aquesta manera, la persona que hagi hagut de ser rescatada com a conseqüència d’una actitud negligent haurà de fer efectius 30 euros/hora per cada bomber que hagi treballat en el servei; 39 euros/hora per cada vehicle que hi hagi intervingut, i 2.271,5 euros per cada hora de vol dels mitjans aeris que es mobilitzin en el dispositiu de salvament.

En l’àmbit de muntanya, que és on es dóna el nombre més elevat de rescats, des de l’1 de gener fins al 15 de setembre d’aquest any, els bombers de la Generalitat han dut a terme fins a 365 serveis per rescat. Per aquest motiu, des de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments s’insisteix en la necessitat de prendre consciència dels riscos a l’hora de planificar i començar una activitat de muntanya.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic